Новорічні еклери — рецепт і секрети від мастер-шефа

2562
Новорічні еклери — рецепт і секрети від мастершефа

Тістечка еклери прийшли до нас із французької кухні. Знайти рецепт цієї смакоти, щоб приготувати такі ж еклери, як подають в кафе, дуже важко. Але наша редакція все-таки його відшукала. Тому розкриваємо всі секрети від майстер-шефа.

фото https://abzac.cc

Еклери мають довгасту форму, робляться завжди з солодкою начинкою. А зверху тістечка покриваються глазур’ю. Або обсипаються цукровою пудрою. «Еклер» в перекладі «блискавка». Напевно, тому, що тістечка миттєво зникають зі столу, настільки вони смачні.

Як приготувати еклери в домашніх умовах? Розкриваємо секрети французьких кондитерів.

фото https://mycleverway.ru

Ретельно просівають борошно. Деякі господині просівають борошно навіть двічі, причому перед другим разом вони змішують його з сіллю. Додавайте борошно в тісто відразу все, а не частинами.

Яйця повинні бути обов’язково кімнатної температури. Якщо ви додасте в тісто холодні яйця, воно вийде дуже важким. І еклери можуть не піднятися.

фото https://scontent-mxp1-1.cdninstagram.com

Не занадто розтоплюйте вершкове масло, оскільки воно має танути поступово, у міру закипання води.

Не збільшуйте і не зменшуйте кількість інгредієнтів і не залишайте тісто, відволікаючись на інші справи.

Кондитери по-різному ставляться до міксера і блендера. Кращий варіант — збивати заварне тісто вінчиком, намагаючись замішувати його дуже швидко, поки воно ще тепле.

фото https://img5.goodfon.ru

Консистенція тіста дуже важлива — воно повинно бути не густим і не рідким. В ідеалі заварне тісто тягнеться за ложкою. Але при цьому зберігає форму, не розповзаючись на деку.

Тістечка потрібно випікати, поки тісто тепле

Висаджувати еклери найкраще з кондитерського мішка — так вони виходять більш ефектними і рівними. Відстань між тістечками повинна бути приблизно 7 см, оскільки вони піднімуться і збільшаться в розмірах.

фото https://assortyfurshet.ru

Спочатку випікайте еклери при температурі 220 С протягом 10-20 хвилин, поки вони не піднімуться. Потім зменште вогонь до 190 С і допікайте. Ні в якому разі не відкривайте духовку під час випічки. Інакше еклери перетворяться в плоскі коржі. Готовність випічки можна перевірити. Якщо в тріщинах на поверхні тіста немає бульбашок, а самі еклери мають золотистий колір, можете вимикати духовку.

Готові еклери краще не відразу виймати з духовки. Нехай вони постоять годину і відпочинуть після випічки.

фото https://stc01.mir24.tv

Еклери наповнюють начинкою двома способами. Можна розрізати їх навпіл, наповнити кремом, а потім закрити верхньою половинкою тістечка. Більш віртуозне наповнення — зробити в булочці невеликий отвір з одного або двох сторін. І видавити крем з кондитерського мішка.

Покрийте тістечка шоколадною, цукровою або лимонною глазур’ю.

фото https://cs9.pikabu.ru

Якщо ви хочете навчитися робити домашні еклери, то записуйте рецепт.

Підготуйте заздалегідь необхідні продукти:

  • 250 мл води,
  • 1⁄3 ч. л солі,
  • 75 г вершкового масла,
  • 150 г борошна,
  • 3 великих яйця,
  • 1 яєчний білок.

Для приготування шоколадного крему вам знадобиться

  • 200 г вершкового масла,
  • 1⁄2 банки згущеного молока,
  • 3 ст. л какао,
  • цукрова пудра для присипки.

Отже, вчимося готувати еклери покроково

фото https://sladkiexroniki.ru
  • Поставте на вогонь каструльку з водою, сіллю, вершковим маслом, нарізаним на шматочки, і нагрівайте.
  • Коли вода закипить, масло вже має розтанути. Додайте в воду відразу всю муку. І дуже швидко, за 1-2 хвилини, замісіть тісто дерев’яною лопаткою.
  • Повинен вийти великий красивий колобок. Зніміть каструлю з вогню і дайте тісту охолонути.
  • Додайте одне яйце і інтенсивно перемішайте. Тісто почне розшаровуватися, але вам потрібно зробити його знову однорідним.
  • Додайте друге яйце, продовжуючи мішати і збивати тісто. Точно так само зробіть з третім яйцем.
  • Маючи бажання, введіть в тісто один яєчний білок і знову добре збийте. Це робиться для того, щоб еклери добре піднялися в духовці.
  • За допомогою кондитерського мішка видавлюйте кульки на змащене маслом деко. На великій відстані один від одного.
  • Випікайте еклери протягом 20-35 хвилин в духовці, розігрітій до 180-220 С. І залиште їх на півгодини-годину.
фото https://cs10.pikabu.ru

Поки еклери знаходяться в духовці, приготуйте крем.

  • Змішайте м’яке вершкове масло зі згущеним молоком і збийте, поки не вийде однорідна маса.
  • Додайте в крем какао і ще раз збийте. Якщо десерт призначений для дорослих, можна влити в крем 1 ст. л коньяку або лікеру.
фото https://1.bp.blogspot.com
  • Зріжте верхівки булочок, наповніть їх кремом. Поверніть «капелюшки» на місце, викладіть тістечка на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Начинки для домашніх еклерів

Солодкі начинки зазвичай готуються за рецептами кремів для еклерів. Вони можуть бути шоколадними, вершковими, олійними, заварними, сирними, білковими, з фруктів, ягід або морозива.

Солодкі креми для еклерів

фото https://umn1chka.ru

Ви можете зробити крем для еклерів на свій смак. Найпростіші креми — варене згущене молоко і збиті вершки, оскільки їх не потрібно готувати. Якщо у вас є час, спробуйте зробити сирний, заварний або кавово-горіховий крем — це дуже смачно.

Сирний крем

фото https://i.pinimg.com

Збийте 100 мл вершків 33% жирності до пишної піни. І змішайте їх з 60 г цукрової пудри. Окремо збийте в блендері 200 г жирного сиру. І також змішайте його з 60 г цукрової пудри. З’єднайте вершки з сиром і наповніть еклери.

Класичний заварний крем

фото https://cs5.pikabu.ru

Закип’ятіть 500 мл молока. Змішайте 1 склянку цукру, 2 ст. л борошна і 1 яйце. Добре розітріть масу і поступово влийте в неї маленькими порціями молоко, добре збиваючи. Поставте крем на плиту на мінімальний вогонь. І безперервно помішуючи, доведіть його не до кипіння, а до пихтіння. Ароматизують крем ваніллю, лимонною цедрою, коньяком або спеціями. А коли він охолоне, змішайте з 200 г вершкового масла.

Кавово-горіховий крем. Збийте 200 г жирних вершків зі 100 г цукру і 3 ч. л розчинної кави у вигляді порошку. Подрібніть в блендері 50 г будь-яких горіхів, з’єднайте з кремом і ще раз збийте.

Глазур для еклерів

фото https://domashniy.ru

Вершкова глазур для еклерів

Еклери смачні і самі по собі. Але якщо покрити їх зверху глазур’ю, вони будуть виглядати більш ефектно. Глазур можна посипати маком, меленими горіхами, кокосовою стружкою, кунжутом або вафельною крихтою.

Для шоколадної глазурі змішайте 100 г шоколаду і 50 г вершків. Прогрійте масу на водяній бані, поки шоколад не розтопиться, і відразу ж покривайте тістечка. Лимонна глазур готується з 100 г цукрової пудри і 2 ст. л лимонного соку. Ії також потрібно використовувати відразу.

фото https://bestdesserts.store

Дуже смачна цукрова глазур, яку роблять з 120 г цукрової пудри і 11⁄2 ст. л молока. Масу нагрівають на водяній бані. І поступово додають 1 ст. л лимонного соку, від якого глазур відразу почне густіти.

фото https://www.countrycleaver.com

Якщо ви хоч раз приготуєте еклери, то зрозумієте, чому цей десерт у Франції називають королівським. Беріть на озброєння цей рецепт і секрети від мастершефа, щоб спекти цей незабутній десерт вдома.

Поділіться коментарем