Магія закритого рота і як її правильно використовувати

1178
Магія закритого рота і як її правильно використовувати

Магія закритого рота може допомогти сказати більше, ніж ціла словесна тирада, сказана зопалу, без особливих роздумів. То, як її правильно використовувати, щоб і думку донести, і зайвого не ляпнути? Поділимося основними секретами цієї філософії.

Фільтруйте свою балаканину, економте слова — зекономите свій час і тих, хто оточує. Говоріть про те, що справді важливо, а не про все підряд: погоду за вікном, якусь сусідку чи давню знайому. Такі теми не мають ніякої користі ні для розуму, ні для щоденного життя. Економте свої природні можливості, дані для спілкування.

Гріш ціна розмовам

фото resfeber.ru

Щоправда, варто відзначити, це залежить від того, хто каже, про що і яка від цього вигода співрозмовникам. У цьому питанні треба враховувати, чи цікава тема, чи можна її потім якось використати для свого блага. Словом, все підраховуйте, свій час, на приклад, переводьте в гроші чи інші зручні одиниці виміру. Лише так можна оцінити користь від певної розмови.

Розмови мають наслідки для вас

фото tradiciadrevnih.ru

Інколи все ж таки краще змовчати, ніж сказати щось дурне чи не в тему. Навіщо зайвий раз відкривати свою некомпетентність? Необачне слово може лише загострити і так плачевну ситуацію. В першу чергу думайте, з ким говорити, який має бути тон, чи підхожа атмосфера для цієї бесіди.

Стримуйте емоції, врахувавши, що це може вплинути на подальшу кар’єру, стосунки чи дружбу. Не забувайте, що всі сказані слова — це частина великого пазла, який може у фіналі скластися не так, як планувалося. Тому краще помовчати, коли немає впевненості в тому, як і що сказати в даний момент.

Вигідні розмови — корисні

фото imgur.com

Деякі люди тільки на словах вміють розповідати, які вони професіонали, як піклуються про інших. Словами малюють з себе такий ідеальний портрет, що співрозмовник вірить цьому, як собі самому. Та, на жаль, тільки розмови не допоможуть стати такими, як у тих байках, які люди розказують про себе.

Тобто, з однієї сторони — це корисно, бо людину таки оцінили. А з іншої — вона сама себе віддалила від виконання того, про що так яро розповідала. І робити цього не буде — бо це ж ніби вже пройдений нею етап. Тому і далі буде приписувати собі вигадані нагороди та звершення.

Магія закритого рота. Розмови можуть зробити людину слабшою, ніж вона є насправді

фото on-desktop.com

Інколи люди так хочуть здатися героями нашого часу, що приписують собі всі якості, які тільки потрібні в певній ситуації. А тут — бац і не виходить зробити те, в чому, за її словами, вона ас. А людина ж то повірила, довірилася. Тоді в її очах ця людина виходить звичайним ошуканцем. І розчарування настає в обох.

Та, що обіцяла, відчуває невпевненість, а інша — більше не звертається за допомогою і порадою. Бо немає більше довіри до слів, лише — до вчинків, які можна оцінити.

Розвиваємо впевненість

Взагалі-то ця риса, мабуть, присутня ще з народження. Якщо людина впевнена в собі, в своїх силах, вона нікому цього не доводить. Ті, хто оточують її, переконаються і самі через вчинки та її поведінку.

Лише діями можна розвинути впевненість

фото k30.kn3.net

Треба менше доводити на словах, а більше на власних діях та вчинках. Звісно, ідеї теж треба продукувати, але завжди підкріплювати їх конкретикою. Якщо є план, який хочеться реалізувати, на приклад, на роботі, то до нього має бути і проект. Так керівник відчує, що перед ним людина, впевнена в своїх силах, і доручить взятися до справи.

Магія закритого рота допоможе без зайвих слів донести те, що інколи важко передати безкінечним словесним рядом. Як її правильно використовувати, вирішувати звісно вам. Але не забувайте, якщо вже і говорити, то про те, в чому маєте досвід і впевненість. В іншому випадку — тримайте рот на замку. Від цього користі точно буде більше, ніж від безглуздого базікання про все підряд.

Поділіться коментарем