Кава з жовтком — секрет ніжної і пишної пінки

2398
Кава з жовтком — секрет ніжної і пишної пінки

Кава з жовтком – пікантна смакота для тих, хто не уявляє свого життя без дози кофеїну. Ті, хто поважає цей енергетичний напій, звикли додавати до нього молоко корицю, різні сиропи. Але от уявити каву, щоб каву подавали з яєчним жовтком під силу не кожному гурману. Бо це не те що незвично, а якось навіть дивно. Проте, таку смакоту однозначно треба спробувати. Можливо, що після цього смаку любителі кави назавжди відмовляться від стандартного рецепта кави, до якого вже звикли.

фото zastavki.com

Для початку розповімо про історію того, як з’явилася кава з яєчним жовтком. Взагалі-то цей напій називається “в’єтнамським капучино”. Хоча до смаку кави в’єтнамців привчили французи, які привезли рецепт цього напою з молоком. Але пізніше, під тиском місцевих традицій, він переродився в каву з молоком і жовтком з яйця.

Смак цього напою особливий, бо поєднує в собі різні відтінки: солодощі і гіркоту. Більше, того, він схожий на десерт, який можна їсти ложкою. Щось подібне до тірамісу.

Не зважаючи на те, що ця кава має таку багату історію і певну чарівність, її дуже легко можна приготувати вдома. І не обов’язково бути баристою та мати сотні дорогих продуктів, щоб досягти цього пікантного смаку вранішньої кави.

Кава з жовтком – рецепт

фото settegrani.com
  • жовток з яйця – 1 шт
  • мелена кава – 3 ч. л
  • згущене молоко – 1 ч. л
  • вершкове масло – 10 г

Процес приготування

фото goodfon.ru
  • Для початку треба зварити звичайну каву, яка вам подобається. Звісно, що краще це зробити в спеціальній турці. Але, якщо її немає, то можна звичайну розчинну. Проте, напій має бути концентрованим.
  • Окремо треба змішати яєчний жовток зі згущеним молоком і вершковим маслом.
  • Все це треба збити в піну, щоб стала пухкою.
  • До цієї маси додати зварену каву (частину) – і теж збити до однорідності.
  • А потім цю суміш додати до решти кавового напою. І все акуратно перемішати, щоб не порушити пінку.

І все — кава з жовтком вже готова. Вживати її, звісно, краще гарячою, поки вершкове масло не загусло.

фото recipes.handmade39.ru

А суперечки про те, шкідлива чи корисна кава, не вщухають з того самого дня, коли ефіопські пастухи відкрили для світу підбадьорливі властивості цього чудового напою. Мільйони людей на нашій планеті починають свій день з чашки міцної кави, не звертаючи уваги на те, що говорять інші.

Бо їм подобається і смакує цей напій, бо він бадьорить і додає сил організму, щоб прокинутися зранку. Тому любителі і цінителі кави оцінять цей рецепт, що розкриває секрет ніжної і пишної пінки. Адже, мабуть, багато хто і любить її саме через те, що вона так ніжно тане в роті. Кава з жовтком готується не важче, ніж будь-яка інша з сиропами чи корицею. Але в ній є щось таке таємниче, магічне і навіть незвідане. Тому обов’язково спробуйте її приготувати вдома.

Поділіться коментарем