Коли запечена курка — це шедевр. Кілька секретів від шеф-кухаря

5648
Коли запечена курка — це шедевр. Кілька секретів від шеф-кухаря

Ціла запечена курка в ароматних приправах — це неймовірна смакота до будь-якого столу. Знаючи кілька корисних секретів від шеф-кухаря, такий шедевр можна приготувати вдома. І не обов’язково відправлятися до ресторану, щоб вивідати, чим присмачують куряче м’ясо, щоб воно було таким апетитним. Для цього — уважно прочитайте наші поради, які допоможуть готувати курочку, як в ресторані.

фото 1000.menu

Варто зауважити, що у кожного досвідченого кухара, а тим більше шеф-кухара ресторану, є свої секрети приготування страв. У цій добірці ми зібрали ті, якими поділилися відомі кулінари світу. Це ціла скринька з назвами приправ та соусів до курки. Отож, беріть собі на замітку.

Чим заправити курицю

Середземноморський рецепт від Євгена Бона

фото photorecept.ru

Відомий кухар маринує курку в травах, з мандаринами, вином і медом. Для аромату всередину тушки він кладе часник, свіжий розмарин і мандарини.

Курку натирає соусом із оливкової олії, білого вина, соку з мандаринів і меду. Запікати курочку можна на грилі або в духовці. Спочатку при 220 С – 20 хвилин, а потім замотати у фольгу — і знову відправити в духовку на 40 хвилин при температурі 170 С.

Рецепт з гірчицею

фото wowfood.club

Шеф-повар Жак Пепин готує пікантну курочку з гірчицею. На спинці курки зробити надрізи і витягти хребет, щоб тушка сплюснулася. Соус для курки готує такий: 4 зубочки часнику, 2 ст. ложки вина (сухого, білого), 2 ст. ложки рослинної олії, 2 ст. ложки гірчиці в зернах, 1 ч. ложка соусу табаско, 1 ч. ложка трав з Провансу і 0,5 ч. ложки солі.

Цілу тушку, намазану цим соусом, трохи її протомити на сковороді так, щоб грудна була зверху. А потім відправити в духовку запікатися при температурі 180 С.

Курка, як на грилі

фото goodrecipe.top

Відомий американський кухар, Маріо Бата, вважає, що найсмачніша курочка — це курочка зі смаком копченостей. Таку курку можна приготувати навіть в духовці. Бо пікантного смаку їй додає особлива приправа. Готується вона так: копчена паприка, кмин і шавлія. А також додати сіль, чорний перець та лимонний сік з оливковою олією. Курочку, змащену таким соусом, запекти в духовці.

Лимон і трави — відмінний варіант для маринування

фото lifehacker.ru

Деякі кулінари вважають, що для приготування соковитої курочки особлива приправа не потрібна. Достатньо лимона та прованських трав: розмарину, базиліку та орегано. Змастити курку оливковою олією, лимоном і цими приправами та додати кілька зубчиків часнику. Замариновану тушку відправити в духовку на 40 хвилин. Щоб курка добре промаринувалася, її можна розрізати на частини.

Вершкове масло — для рум’яної скоринки

фото 1zoom.ru

Флойд Кардозу — американський кулінар ділиться своїм секретом. Для того, щоб скоринка була смаженою і красивою, він пропонує взяти до уваги вершкове масло. Рецепт приготування соусу: кінза, м’ята, подрібнений часник та імбир, червоний перець і лимонний сік. Додає до цих приправ розм’якшене масло, щіпку запашного або чорного меленого перцю та сіль. Можна вкинути ще й ароматну гвоздику. Тушку треба натерти зсередини та зверху і залишити маринуватися на 5 годин. А потім запекти за температури 220 С.

Запечена курка з особливими спеціями, соусами та маринадами сподобається всім. Бо це справжній кулінарний шедевр, який можна приготувати вдома, користуючись порадами від шеф-кухаря. Смачного!

Поділіться коментарем