Повітряні іриски — смакота своїми руками

621
Повітряні іриски — смакота своїми руками

Що може бути більш смачним, по-дитячому милим і корисним за повітряні іриски? – Нічого, тільки вони здатні повернути нас в юні роки, коли смакота своїми руками цінувалася більше, ніж те, що приносила мама з магазину. Так, ці повітряні іриски підкорюють миттєво. Бо вони, які дитяча мрія — така ж солодка і повітряна, що хочеться з’їсти всі і відразу.

фото delo-vcusa.ru

І безумовно, це один із найкумедніших кондитерських виробів, який можна приготувати у себе на кухні. І згадати той чарівний смак дитинства, коли все таке солодке, безтурботне і насичене щастям від чергової цукерки. Приготувати їх вдома — дуже просто, для цього не знадобляться гори кухонної чудо-техніки.  І все завдяки їхній пористій структурі, схожій на бджолині стільники.

Щоб отримати незвичайну насолоду, не знадобляться ні спеціальні пристосування, ні специфічні інгредієнти. Ефекту піни, що булькає, можна досягти завдяки додаванню звичайної харчової соди. Запевняємо, її присмаку в готовому виробі зовсім не відчувається.

Пористу карамель можна приготувати з додаванням подрібнених горіхів, кокосової стружки, шоколадних крапель або дропсів. Великою карамельною крихтою декорують морозиво, суфле і пудинги при подачі. Такі ж добавки можна вкинути і до наших цукерок.

Інгредієнти

фото andychef.ru
  • Цукор – 300 г
  • Мед – 7 г
  • Сода – 2 ч. л
  • Вершкове масло – 1 ст. л

Повітряні іриски – рецепт

фото tsn.ua
  • Невелику форму з бортиками заздалегідь застеліть пергаментним папером, густо змастіть маслом.
  • У товстостінному сотейнику змішайте мед з цукром, поставте місткість на слабкий вогонь. І нагрівайте аж поки маса не стане бурштинового кольору. Перемішайте, доведіть до кипіння, після цього вже не перемішуйте, а варіть протягом хвилини, щоб активно бурлила суміш для цукерок.
  • Добавте соду і відразу ж інтенсивно перемішайте. Перелийте масу, що піниться від соди, у форму. І залиште застигати на 1-2 години.
  • Карамель, що застигла, вийміть з форми, акуратно розбийте ложкою на шматочки.
фото ytimg.com

Зберігати домашні цукерки треба в місткості, що щільно закривається. Бо карамель має властивість притягувати вологу. Тому такі цукерки можуть трохи відійти і вже будуть не такими смачними та хрусткими. Повітряні іриски — це неймовірна смакота своїми руками, яка смакуватиме усьому сімейству. Смачного!

Поділіться коментарем