"Мурашник" без випічки — душевний тортик за 20 хвилин

1110
Мурашник без випічки — душевний тортик за 20 хвилин

Мабуть, багатьом з дитинства відомий торт “Мурашник” без випічки. І справді цей душевний тортик готувала, мабуть, кожна матуся і бабуся. Бо всього за 20 хвилин свого часу дітворі можна подарувати години чудового смаку. Тим більше, вгамувати малих посіпак, які так і просять щохвилини чогось смачненького. Не знаю, як у вас, а в моєму дитинстві саме так і було. З цією випічкою особисто у мене асоціюються лише позитивні емоції та відчуття сімейного затишку. Спробуйте приготувати і відчуєте, що це сонячний рай для сімейного чаюванні та розмов по душі.

фото g4.dcdn.lt

Крім того, на приготування не потрібні цілі години вашого часу. Та й випікати нічого не треба. Тому навіть духовка не знадобиться. Тому такий торт можна приготувати навіть на природі. Запасайтеся лише хорошим настроєм і кількома простими інгредієнтами для цього десерту.

Інгредієнти

  • печиво «Топлене молоко» – 600 г
  • варене згущене молоко – 500 г
  • вершкове масло – 100 г
  • сметана – 2 ст. л
  • молочний шоколад – 30 г
  • горіхи — за смаком

“Мурашник” без випічки за 20 хвилин – рецепт

фото cake.shoko.com.ua
  • Купити в магазині печиво “Топлене молоко”. Розкришити його на маленькі шматочки будь-яким способом або розім’яти руками, або потовкти качалкою. Кому, як більше до вподоби.
  • Якщо згущене молоко у вас не варене, то його треба відварити. Та можна його купити вже вареним. Якщо зварили, то дайте йому трохи охолонути. Тоді його треба добре збити міксером без жодних інгредієнтів. А потім додати туди сметану і знову збити. За нею — сметану і теж збити. Фактично крем для торта вже готовий. На цьому етапі можна додати горіхи, якщо є таке бажання.
  • Залишилося лише змішати подрібнене печиво з цим кремом. Добре вимішати його, щоб маса просочилася. І викласти наш десерт у формі гірки, тобто мурашника.
фото anews.com

Цей рецепт навіть складно назвати тортом, по суті це домашні ласощі до чаю. Такий собі душевний тортик: нова версія справжнього “Мурашника” з випічкою тіста. «Мурашник» без випічки можна прикрасити розтопленим шоколадом або різнокольоровими цукерками, а замість волоських горіхів додати арахіс. У холодильнику такий десерт може зберігатися досить довго і не втратить свої смакові якості, а готується всього за 20 хвилин. Смачного!

Поділіться коментарем