Сірчані пробки видалити нескладно — чистимо вушка за правилами

4146
Сірчані пробки видалити нескладно — чистимо вушка за правилами

Якщо ми чистимо вушка за правилами, то вони обов’язково будуть чистими та здоровими. Проте, навіть дотримуючись всіх правил гігієни, сірка, що утворюється у вусі може принести масу неприємностей. Але сірчані пробки видалити нескладно, якщо знати цінні поради.

Легко позбутися “перешкоди”, яку сірка влаштувала у вусі, можна за допомогою народного рецепта. Він безпечний для здоров’я цього органу і дуже простий. Тому приготувати його вдома зовсім нескладно. Всі компоненти доступні і навіть можуть бути в наявності в кожному домі.

фото v.img.com.ua

Нагадаємо, що проводити чищення вух треба акуратно, щоб не пошкодити барабанну перетинку. Зазвичай для цього ми використовуємо вушні палички, які можна придбати в магазині косметики чи аптеці. Але, як говорять лікарі, саме ці наші “помічники” і слугують тому, що сірка збирається і забивається у вусі. Саме таким чином у вушному каналі утворюються сірчані пробки, які впливають на погіршення слуху, провокують свербіж і біль в усі.

Якщо вже так сталося, то розв’язати цю проблему можна таким чином. Сходити на прийом до лора, який промиє вуха за допомогою спеціального медичного обладнання. Або ж — справитися своїми силами.

Якщо часу ходити по лікарях немає, то пропонуємо рецепт, який виручить вас у боротьбі з сірчаними пробками. Але пам’ятайте, що використовувати його часто не можна. Допустимо – 1 раз на 30 днів.

фото dacha.help

Для мікстури знадобиться оливкова олія, мінеральна олія (можна дві різних), перекис водню і піпетка для закапування вуха. Всі інгредієнти змішуються в рівних пропорціях. Набрати її в піпетку, закапати у хворе вухо 3 краплі розчину. Зробити масаж хрящів вуха і закрити його тампоном. Можна прилягти на інший бік, щоб засіб не витікав з вуха.

Мікстура має подіяти десь за 12 годин. Тому найкраще зробити таку процедуру перед сном.

фото 24tv.ua

Вранці прийміть теплу ванну і витягніть тампон — олія має зруйнувати сірчану пробку, а перекис її розчинить. Протерти вухо начисто, змазати ще раз перекисом водню і прибрати ті шматочки сірки, які вийдуть з вуха.

Отож, використовуючи цей народний засіб, сірчані пробки видалити нескладно і вдома. І нагадуємо, ніяких вушних паличок — чистимо вушка за правилами, щоб вони були здоровими.

Поділіться коментарем