Кокосова олія — скарб корисних секретів і способи застосування

4266
Кокосова олія — скарб корисних секретів і способи застосування

Кокосова олія — це скарб корисних секретів, про які не всі знають, а дехто навіть і не підозрює. Тому у цій статті ми розкриємо його способи застосування в кулінарії, косметології та медицині.

Всі знають про те, що кокосова олія дуже корисна. Асортимент цієї олії широкий, але покупці вже вміють вибирати відповідний їм продукт. Однак, не всі знають, що олію кокоса можна використовувати в дуже різних сферах життя.

У кулінарії

фото v.img.com.ua

Звичний для всіх смак оливкової олії можна замінити кокосовою олією. Ця олія широко використовуються у випічці. Водночас нею можна заправляти салати. Майонез, приготований за допомогою кокосової олії, вийде на подив ароматним і пікантним. На цій олії можна смажити продукти.

У косметології

фото evaportal.com.ua

Більшість жінок знають про те, що косметика, зроблена своїми руками набагато краща, ніж та, яку пропонують відомі виробники. Скраби для тіла на основі кокосової олії дуже ефективні та корисні для шкіри. Досить додати в олію трохи інших будь-яких ефірних олій і 1-2 дрібку солі. Поєднання олій живить і зволожує шкіру.

  • Широко використовується олія кокоса для масажу. Додайте в неї 1-2 види будь-якої іншої ефірної олії і зробіть собі масаж, що розслабляє. Користь і задоволення одночасно!
  • Кокосову олію можна використовувати як гігієнічну помаду, засобом для очищення шкіри й зняття макіяжу.
  • Олія чудово замінює засоби від засмаги, захищаючи вашу шкіру від шкідливих сонячних променів.
  • Змішавши кокосову олію з невеликою кількістю харчової соди, отримаєте очищувальну антибактеріальну зубну пасту. Якщо щодня чистити зуби такою пастою, позбудетеся від багатьох інфекцій. Це збереже чистоту і білизну зубів.

Медицина

фото onedio.com

Кокосова олія загоює дрібні рани й тріщини. 1-2 краплі кокосової олії позбавлять вас від паління і свербіння після укусів комарів.

Способи застосування для догляду за волоссям

Кокосова олія корисна для догляду за волоссям. Використовуйте її для приготування теплих масок для волосся. Трохи кокосової олії розігрійте на водяній бані до 40 градусів і розподіліть її рівномірно по всій довжині волосся. Одягніть на голову поліетиленову шапочку і загорніть рушником. Тримайте маску близько 2 годин або залиште на ніч.

Кокосову олію можна використовувати та для укладання волосся. Додайте 2 краплі олії в засіб для укладання, і збережіть укладку на довгий час. Головне дотримуватися пропорцій і не нанести занадто багато олії на зачіску.

Ніжний крем для гоління

фото jimcdn.com

Станки для гоління залишають на жіночій ніжній шкірі неестетичні сліди. У багатьох жінок є алергія і з’являється подразнення на шкірі після контакту з бритвою і видалення волосся. Для того, щоб позбутися від цих неприємних відчуттів додайте в засіб для гоління трохи кокосової олії. Вона пом’якшить вашу шкіру.

Лікування варикозу

Усім відомо що жінки люблять носити взуття на високих підборах. Через це на ногах часто з’являються ознаки варикозу. Якщо втирати щодня трохи кокосової олії в проблемні місця, досить швидко позбудетеся від судинної сіточки на ногах.

Лікування розтяжок

фото 24tv.ua

У період вагітності у багатьох жінок в області живота і стегон з’являються неестетичні розтяжки. За допомогою кокосової олії зможете позбутися від цих неприємностей. Наносьте на ці місця трохи олії. Тим самим зволожите шкіру і наситите її поживними речовинами.

Догляд за шкіряними речами

Після тривалого використання вироби зі шкіри втрачають свій первозданний вигляд. Щоб освіжити зовнішній вигляд шкіряних речей, використовуйте кокосову олію. Нанесіть пару крапель на поверхню шкіри і ретельно втирайте її за допомогою серветки або ганчірочки. Залиште до повного вбирання. Ефект вас приємно здивує.

Для полірування дерев’яних меблів

фото ollcdn.net

Відполіруйте старі, подряпані меблі кокосовою олією і вони знайдуть друге життя. Обробка деревини кокосовою олією запобіжить появі гнилі і цвілі на дереві.

Джерело вітамінів

Ті, хто хоче оздоровитися, продовжити молодість і наситити свій організм корисними вітамінами, повинні включити в раціон кокосову олію. Всього 1 ст. л олії випита вранці, натщесерце, повністю наситить організм вітамінами та жирами, які потрібні для повноцінного функціонування всіх органів.

Кокосова олія — дивовижний продукт, справжній скарб корисних секретів. Обов’язково придбайте її й включіть у свій раціон харчування і догляду за тілом. І не забувайте, що її способи застосування дуже різні — від косметичних процедур — до прибирання в домі. Будьте здорові і залишайтеся завжди красивими!

Поділіться коментарем