Продукти, що піднімають гемоглобін — анемія відступає

4880
Продукти, що піднімають гемоглобін — анемія відступає

Вас останнім часом турбує головний біль, безсоння чи втрата апетиту? Тоді вам сюди! Додайте до раціону продукти, що піднімають гемоглобін. Ви одразу побачите, що анемія відступає.

Якщо рівень гемоглобіну крові в організмі впаде нижче достатнього рівня, у вас розів’ється хвороба, що відома як анемія. Ви почнете швидко втомлюватися, збліднете, станете постійно відчувати загальну слабкість та сонливість. Запаморочення, шум у вухах, червоні мушки перед очима — це теж її симптоми. Найбільш поширеною причиною цієї хвороби є дефіцит заліза.

фото googleusercontent.com

Одноманітна дієта, нестача вітамінів — ось у чому річ. Сприяє засвоєнню заліза споживання тваринного білка, проте, якщо ви принципово не вживаєте м’ясні вироби, слідкувати за власної дієтою вам доведеться утричі пильніше. Прості вуглеводи, такі як лактоза й фруктоза — ось, що вам залишається. А ще, звісно, багаті на вітаміни А, В та С продукти.

До уваги вегетаріанців та веганів, із решти продуктів, окрім м’яса, залізо організмом не так-то легко й засвоюється! Тому для підтримування здоров’я на належному рівні, вживайте зелень, горіхи, молочні продукти, злакові каші, різноманітні бобові, овочі та фрукти.

До речі, ось невеличкий список продуктів, особливо багатих на залізо:

Морська капуста, або ламінарія

фото golos.ua

Ось де справжнє джерело заліза. У ста грамах морської капусти міститься 16 мг заліза. Вживайте в засушеному вигляді або у складі салатів.

Курага

фото ukr.media

Сто грамів сушених абрикос містять 3,2 міліграма заліза. Вживайте разом із пластівцями, у складі каш або в якості перекусу. Не пошкодуєте.

Салат із молодої зелені кульбаби

фото ytimg.com

У 100 грамах такого салату, аби ви знали — чверть добової норми заліза. На жаль, порада слушна не раніше за квітень чи травень.

Родзинки

фото shidniyray.com

Висушений виноград, багатий на залізо та глюкозу. Легко засвоюється. У ста грамах родзинок — три міліграми заліза.

Айва

фото menslife.com

У цих терпких на смак плодах безліч заліза. За змістом заліза не поступається родзинкам.

Сушені яблука

фото photorecept.ru

Так-так. За вмістом заліза з ними мало хто посперечається. Вживайте у складі каш, узварів, або просто так.

Зелень шпинату та базиліку також є супер залізовмісними кандидатами до ваших салатів. Насіння соняшника – отут вже що є, те є! У ста грамах насіння (звісно, не смаженого) – доза заліза для дорослої людини на півдоби.

До речі, наша норма заліза становить від десяти до тридцяти міліграмів на добу (жінки потребують більше за чоловіків).

І це були лише деякі продукти з нашого списку. Хоча кунжут, чорнослив, фундук та пшеничні висівки теж ніхто не скасовував. Дослухайтеся до наших порад. Вживайте продукти, що піднімають гемоглобін. І ви побачите, що анемія відступає.

Поділіться коментарем