"Старість починається з ніг" – методи китайської медицини

6233
Старість починається з ніг - методи китайської медицини

Для багатьох стане одкровенням, що справжня старість починається з ніг. Однак існують методи китайської медицини, які допоможуть відтягнути в’янення організму. Вважається, що першим починає старіти обличчя. Зморшки, овал обличчя, шкіра шиї — саме вони вказують на те, що організм людини на порозі в’янення. Особливо від цього страждають жінки. А якщо жінка хоче щось виправити, вона кидає на проблему всі свої сили.

Однак, жінки здивуються, коли дізнаються, що займатися треба не обличчям, а ногами. Так стверджують великі китайські мислителі. А мудрість цих поважних людей перевірена тисячоліттями.

фото blogspot.com

На стопі ноги зосереджені нервові закінчення, які зв’язані майже зі всіма органами людського організму.

Є кілька методів, які допоможуть зберегти стопи здоровими та, як наслідок, молодість всього організму

фото moiarussia.ru

Кожен день, не менше, ніж десять хвилин в день потрібно ходити босоніж. Підлога квартири цілком підійде. Але, в ідеалі — потрібно ходити по землі чи по траві. Стопи ніг при такій ходьбі отримують досить відчутний масаж по всій площині. До того ж через босі ноги стікає вся зайва негативна енергія — відбувається заземлення, дуже корисне для людини.

Пройтися можна і по снігу — ефект буде просто неперевершений. Однак можемо запропонувати більш щадний масаж — походити вдома по масажному килимку. Або, як варіант, покласти кілька круглих камінців і кожен день ходити по них.

Непогано щодня робити зарядку, яку роблять маленькі діти, щоб уникнути плоскостопості

фото userapi.com
  • Пройтися три кола по кімнаті на носочках
  • Пройтися три кола по кімнаті на п’ятах.
  • Тепер зробити коло на внутрішній стороні стопи.
  • Завершити зарядку, зробивши коло на зовнішній стороні стопи.

Така нехитра гімнастика добре опрацьовує стопи, на яких, ми нагадуємо, зосереджені нервові закінчення нашого організму.

На зводі стопи є особлива точка юн-цюан. Ця точка відповідає за кровообіг. Китайські цілителі рекомендують щодня робити по 20 натискань в області цієї точки до відчуття легкого болю. До речі, згадаймо про методи наших бабусь — при перших ознаках застуди добре пропарити ноги.

фото seasons-project.ru

Можливо, наші предки не знали про чарівну точку юн-цюан. Зате вони чітко усвідомлювали той факт, що запускаючи енергію через стопи, є можливість мобілізувати весь організм на боротьбу з хворобою.

Добре періодично бити себе по п’ятах

фото active-center.com.ua

Не лякайтеся — ця екзекуція зовсім не болюча, зате приносить велику користь. Для цього варто взяти дерев’яний молоточок, качалку або навіть просто порожню пляшку. За допомогою цього саморобного інструменту починайте простукувати свої стопи по всій площині. Через кілька хвилин ви відчуєте, як тепло розливається по всьому тілу і ви відчутно розслабитеся. Це дуже корисно для гарного кровообігу.

Наостанок, згадаємо про взуття. Воно просто зобов’язане бути зручним. Це не заклик викинути модельні туфлі та перейти на бабусині капці. Але вибирати взуття потрібно так, щоб ногам в ньому було максимально комфортно.

Запам’ятайте головний принцип — старість починається з ніг, а ні з обличчя. Використовуйте методи китайської медицини та будьте здоровими та молодими.

Поділіться коментарем