Є продукти для ранку і є для вечора — проста суть правильного харчування

5162
Є продукти для ранку і є для вечора — проста суть правильного харчування

Дієтологи наголошують, що є продукти для ранку і є для вечора. У їхньому чергуванні й полягає проста суть правильного харчування. Більшість людей переконана, що харчуватися правильно — це дорого. Але ті, хто намагається вести здоровий спосіб життя знають, що це по кишені. Для цього треба лише відпрацювати свій денний раціон харчування, займатися спортом і покинути шкідливі звички.

фото growfood.pro

Щодо здорового харчування, то тут все просто. Їжа має бути збалансованою — не лише м’ясо, а й овочі, бобові та риба.

Якщо налаштувалися на здорове харчування, то варто врахувати ще й те, що певні продукти можна їсти лише в певний час. Деякі — зранку, а деякі — ввечері. Наша редакція поділиться тим, як правильно скласти свій денний раціон харчування.

Наприклад, шоколад рекомендується їсти лише зранку

фото golos.ua

Він допоможе організму прокинутися та збадьоритися на весь день. Бо в шоколаді багато антиоксидантів, які допоможуть стабілізувати роботу серцево-судинної системи. Та ще й уповільнюють процеси старіння. Та в післяобідній час нашому організму під силу перетравити лише 25 грамів цієї смакоти. Решта ж — піде в жир.

М’ясо теж краще вживати до обіду

фото nv.ua

Аби в організмі вистачило сил його переробити та взяти всі поживні речовини. На перетравлення м’яса організм витрачає близько 5 годин. Саме тому ввечері, перед сном, краще уникати м’ясних страв.

Величезну користь матимуть горіхи, якщо їсти їх вранці

фото orehovod.com

Вони містять велику кількість омега-3 жирних кислот, що сприяють хорошій роботі серця. А на ніч — лише додадуть вам зайвих кілограмів.

Гречана каша — це ідеальна страва на обід

фото pinimg.com

Для того, щоб її перетравити організм залучає додаткові ресурси. А це сприяє зменшенню ваги. На вечерю їсти гречку не бажано.

Поласувати макаронами краще в першій половині дня

фото family-place.vn.ua

Клітковина, що міститься в них, допоможе очистити організм. А от ввечері макарони додадуть зайвих калорій, а відповідно — і кілограмів.

На вечерю підійдуть кабачки, які допомагають очистити організм за весь день

фото webflow.com

Проте, вранці краще утриматися від страв з цим овочем. Бо організм зранку дуже зневоднений, а кабачки додатково діятимуть, як сечогінне.

Відмінний сніданок — це помідори

фото 1000.menu

Вони містять багато кислот для активізації роботи шлунку та підшлункової залози. Вживання цього овочу у вечірній час може призвести до набряків тіла.

Картоплю — тільки зранку

фото webflow.com

Вона допомагає знизити поганий холестерин та наситить організм багатьма мінералами. Для вечері картопля не підходить через свою калорійність.

Сир — чудовий продукт для вечері, який заспокійливо діє на систему травлення

фото stozabot.com

Яблука містять в собі багато пектину, який краще перетравлюється лише зранку. Їсти їх на ніч небажано, бо може виникнути дискомфорт в шлунку та важкість.

фото golos.ua

Солодощі та цукор можна лише зранку. Адже, лише за таких умов організм встигне перетравити цукор. До того ж, солодощі збуджують нервову систему, тому сон може бути неспокійним.

фото profile.ru

Проста суть правильного харчування полягає в тому, що є продукти для ранку і є для вечора. Якщо їсти їх правильно, то можна забути про вимогливі дієти, голодування та численні хвороби.

Поділіться коментарем