"Зараз час понтів, а вони дуже заразні …"

600
Зараз час понтів, а вони дуже заразні ...

Зараз час понтів, а вони дуже заразні. Всі зі шкури лізуть, щоб показати оточенню, як вони багато живуть. І ключове слово в цьому реченні саме “показати”, а не “живуть”. Бо більшість людей насправді немає таких доходів, щоб дозволяти собі аж занадто розкішні речі, дорогі телефони дітям і шикарні бенкети. Але ж намагаються, щоб показати свої понти, щоб не здаватися гіршими чи біднішими на фоні інших.

фото googleusercontent.com

Понти — це як вірус, який вражає людей навіть без їхньої згоди. Бо їх нам надиктовує суспільство, основна маса. Якщо у дитини немає дорогого модного телефона, то в класі його й ображатимуть і навіть дружити не захочуть. Якщо колега по роботі викладає фото з відпустки, де він копається на дачі, то він невдаха. Бо ж нині модно у відпустку не їздити, а літати. Та ще й до Єгипту або ж Туреччини. А статус успішного бізнесмена можна підтвердити лише дорогим авто, годинником, брендовим одягом. Інакше подумають, що бізнес не дуже вдалий.

Та понтуватися дуже небезпечно. Бо у фінансовому плані людина починає обмежувати себе в тих речах, які насправді потрібні. А витрачає їх на те, щоб якомога яскравіше представити свій статус у суспільстві. Мало того, оцінку собі самому вона дає за принципом – “що про мене скажуть інші”. І ця гонитва продовжується так довго та уперто, що стає головною місією в житті.

Насправді ж ці понти нам насаджує капіталістична система. Виробники товарів намагаються переконати людину, що цей товар їй конче необхідний. Бо він модний і є у всіх крутих.

фото inbusiness.kz

Аби не піддатися на такі понти від суспільства, треба плюнути на думку оточення. Якщо витрачати гроші в правильному річищі — на свій розвиток, наприклад, то побачите зміни. Люди будуть вам заздрити й прислухатися навіть тоді, коли у вашій кишені немає крутого айфона. Це і є шлях до успіху.

Людина, яка точно знає, що таке успіх та впевненість, ніколи не буде стверджуватися користуючись дорогими речами. Вона не буде принижувати своїх підлеглих.

Якщо так влаштувати своє життя, то побачите, що згодом до цього додадуться і матеріальні цінності, на яких інші колотять понти. Але, вони вже не матимуть такого великого значення, як раніше.

Отож, не забувайте, що зараз час понтів, а вони дуже заразні. Проте, зрозумійте, це не варто вашої уваги й трати часу на те, щоб здаватися тим, ким ви не є.

Поділіться коментарем