13 продуктів, які створюють щит для печінки та допомагають їй вижити

43208
13 продуктів, які створюють щит для печінки та допомагають їй вижити

Наша печінка дуже сильний орган. Ще б пак — щоб вивести стільки всякої гидоти, яка потрапляє в організм людини, потрібно мати потужний запас сил. Але навіть сильний орган потрібно підтримувати. Якщо знати 13 продуктів, які створюють щит для печінки та допомагають їй вижити, то підтримувати її набагато легше.

Насамперед потрібно знати яка допомога необхідна печінці. По-перше, потрібні антиоксиданти, які допомогають печінці у її нелегкій праці. По-друге — печінці потрібно допомагати боротися з холестерином. Представляємо вам список продуктів, які сміливо можна записувати у волонтерський корпус допомоги печінки.

Броколі та брюссельська капуста

фотоmultivarenie.ru

У наше століття рафінованих продуктів печінка банально не справляється переробляти холестерин. Допомогти їй у цій нелегкій праці можуть хрестоцвіті. Тобто всі види капусти. Якщо з’їдати хоча б 200 г у день зеленої капустяної маси, печінка зітхне з полегшенням.

Буряк

фото womanel.com

Дуже добре якщо ви вживаєте буряк. Він суттєво перебудовував ваш обмін речовин. Буряк бере на себе частину вільних радикалів, які з’являються під час отруєння токсичними речовинами.

Лосось та тунець

фото pikabu.ru

Це справжній клондайк корисних жирів. Омега-кислоти, що містять у собі ці види риби, наситять печінку. Заберуть непотрібні жири та будуть перешкоджати появі тригліцеридів. Вживати хоча б два рази на тиждень по 100 грамів цієї корисної риби.

Амла

фото blogspot.com

Цей багатий вітаміном С екзотичний фрукт лікує навіть печінку, яку зруйнувала жовтяниця. Він істотно знижує рівень холестерину. Якщо немає можливості купити свіжі плоди амли, то в аптеці можна придбати фруктовий порошок, зроблений з плодів.

Свіжі ягоди

фото hronika.info

Їжте багато свіжих ягід, таких як смородина, брусниця. Ці дари природи істотно знижують запаси жиру в організмі, наприклад в печінці.

Виноград та грейпфрут

фото wallbox.ru

І той і інший продукт багатий на антиоксиданти, кожен на свої. Ці речовини підтримують печінку в гарному стані здоров’я. Допомагають миттєво метаболізувати алкоголь і прибрати його шкідливий вплив.

Опунція

фото wikimedia.org

Якщо ви не знаєте, то опунція, це вид кактуса, який можна вживати в їжу, досить екзотичний продукт в наших краях. Однак екстракт цього кактуса істотно знижує похмільний синдром. Тому його дуже корисно прийняти перед святами.

Горіхи

фото golos.ua

Ці плоди насичені рослинними жирами та дуже корисні для печінки. Регулярно споживаючи горіхи, ви істотно покращуєте рівень ферментів у печінці. Фактично ви даєте їй в руки інструмент для очищення організму.

Оливкова олія

фото menslife.com

Ця олія набагато більш корисна для печінки, ніж будь-яка інша. Щоденне споживання покращує рівень ферментів.

Імбир

фото nv.ua

Вельми корисний для людського організму продукт. Він знімає окисне пошкодження, яке викликали вільні радикали. Збільшує рівень природних антиоксидантів, знімає запальний процес.

Часник і цибуля

фото newsone.ua

Завдяки великому вмісту сполук сірки стимулюють ферментацію печінки, яка сприяє самоочищенню. Плюс великий вміст антиоксидантів.

Чай та кава

фото naked-science.ru

Кофеїн і танін, що міститься в цих продуктах, зменшує ризик розвитку цирозу.

Куркума

фото perunica.ru

Цей продукт, який підняв на вуха вчений світ, дуже корисний для печінки. Куркумін істотно знижує рівень холестерину та не дає накопичуватися жиру.

Здоров’я вашої печінки у ваших руках. Допоможіть їй — вона відплатить вам стократно. Запропонуйте своєму організму 13 продуктів, які створюють щит для печінки та допомагають їй вижити, і приймайте їх у помірних дозах щодня. І не забувайте про шкоду самолікування. Тому як корисні продукти не замінять консультацію у фахівця.

Поділіться коментарем