Добові малосольні огірочки — бомбезний рецепт для наступного сезону

3344
Добові малосольні огірочки — бомбезний рецепт для наступного сезону

Господиня, яка вміє готувати добові малосольні огірочки, завжди у виграші. В той час, як в інших господинь огірки ще в процесі засолювання, ваші вже можна подавати до столу. Записуйте бомбезний рецепт для наступного сезону. Можна поцікавитися — чи існує хоч хтось, хто не любить пряні малосольні огірочки? Ні? Ми так і думали!

фото 1000.menu

Тому що коли береш в руку твердий огірок, який ще кілька днів тому висів на грядці, а сьогодні він просочився ароматним розсолом, то розумієш ось таку просту істину. Малосольні огірки — це не їжа! Це справжнісінькій фетиш!

Ви можете сказати, що раз на дворі зима, думати про малосольні огірочки нерозумно? Дозвольте не погодитися.

По-перше, мріяти корисно — це зміцнює нерви та створює гарний настрій. По-друге, час летить дуже швидко і потрібно бути всеозброєнні — заготовити насіння, купити добрива, і запастися гарним рецептом. Власне кажучи, ось наш рецепт.

Для нього потрібно взяти:

фото pinimg.com
  • Огірки – 1 кг
  • Мінеральна вода – 1 літр
  • Сіль – 2 столових ложки без гірки
  • Кріп
  • Часник – 5 зубчиків

Добові малосольні огірочки – рецепт

фото edimdoma.ru

Огірки краще брати міцні, невеличкого розміру, з “пухирцями”. Краще всього для цього підходить сорт “Джерельце”. Втім, у кожного дачника свій улюблений сорт, який він ретельно висаджує і плекає на своїх грядках.

  • Огірки помити, обрізати з кожного огірочка хвостики, захопивши при цьому маленьку частину верхівки. Бо огірки соляться швидко — потрібно відкрити доступ розсолу.
  • Огірки викласти до миски, переклавши з кропом. До речі, запам’ятайте одну істину — кропу занадто не буває!
  • Очистити та додати часник, розрізавши кожен зубчик на кілька частин. Залити огірки мінеральною водою.
  • Додати сіль і дивитися, як пузириться вода, розтривожена хлоридом натрію. Не хвилюйтеся — саме так і повинно було бути. Прибираємо миску з огірочками в темне прохолодне місце на добу.

На наступний день можна відварити на обід молоду картопельку. Запитаєте, що за молода картопелька взимку? Не забуваємо, що ми мріємо про літо. Так ось, коли картопля вже буде лежати на тарілці, а на її боках буде плавитися шматок вершкового масла — до неї вдало підійдуть наші малосольні огірочки, які ви дістанете з миски.

фото artfile.ru

Ну а якщо чекати літа занадто довго — купуйте свіжі огірки на ринку та й засолюйте їх. Можливо, трохи дорого, але добові малосольні огірочки варті того, щоб витратитися і подарувати собі відчуття літнього дня. У будь-якому випадку, у вас є бомбезний рецепт для наступного сезону.

Поділіться коментарем