Соковитий ростбіф — чарівний рецепт з гарячої Бразилії

900
Соковитий ростбіф — чарівний рецепт з гарячої Бразилії

Соковитий ростбіф — страва з цілого шматка м’яса, яке всотало в себе аромат спеціального маринаду. Це чарівний рецепт з гарячої Бразилії, що зачарував своїм смаком і українських господинь та гурманів.

фото ydoo.info

Щоб замаринувати шмат м’яса, українським господиням вже не треба ніяких секретів та пропорцій для маринаду. Адже в нашій кухні це так часто використовується, що більшість вже має свої особливі рецепти, які знає напам’ять. Здається, що ще може бути простішим, ніж замаринувати м’ясо? У кип’ячену воду додав скільки завгодно спецій, посолив і кинув туди філейку. От і все — нехай тепер маринується.

Використовуючи кулінарну техніку “на око”, господиням завжди вдається приготувати смачне м’ясо. Але ж прогрес не стоїть на місці. Як щодо того, щоб удосконалити свої вміння?

фото anews.com

Саме тому наша редакція ділиться рецептом приготування бразильського ростбіфа. Бразильці, як ніхто, розуміються на приготуванні м’яса та приправах, з якими воно виходить найсоковитішим. Саме тому м’ясо, приготовлене за цим рецептом, просто ідеальне — смачне, соковите і пряне. Запросіть до свого дому бразильський колорит – приготуйте цей ростбіф за нашим рецептом! Не пошкодуєте! 

Інгредієнти

  • Яловича вирізка – 700 г
  • Біле сухе вино – 200 мл
  • Білий винний оцет – 100 мл
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Розмарин – 1 ч. л
  • Сіль – 1 кг
  • Чорний перець (горошком) – 5 шт.

Соковитий ростбіф — рецепт

фото 1000.menu
  • Отож, розкриваємо секрети приготування цієї смачної бразильської страви. По-перше, змішати всі рідкі інгредієнти — оцет, вино й олію. Сюди ж додати розмарин і перець. Тим часом, вимити м’ясо, обсушити паперовою серветкою. І замаринувати його в цій суміші на дві доби.
  • У жароміцну форму з високими бортиками викласти шмат м’яса і залити його четвертою частиною маринаду. М’ясо треба ще накрити пергаментним папером, насипавши зверху на нього сіль. Запікати м’ясо в духовці при температурі 195 градусів всього півгодини.
фото enders.com.ua

На перший погляд вам може здатися, що це дуже мало часу для приготування яловичини. Але ж в цьому і є її фішка — м’ясо має вийти середнього прожарювання. Тобто, воно, звісно, з кров’ю не буде, але злегка рожевий колір залишиться. Соковитий Ростбіф при подачі порізати на слайси й прикрасити зеленню. Можна приготувати ще й гарнір з сиру. Але цей ароматний шматок вплітається за милу душу й без добавок. Тому збережіть собі цей чарівний рецепт з гарячої Бразилії, щоб поласувати особливим соковитим м’яском. Смачного!

Поділіться коментарем