Менінгіт — основні ознаки та все, що треба знати про цю хворобу

20530
Менінгіт — основні ознаки та все, що треба знати про цю хворобу

Менінгіт це дуже серйозна хвороба, від якої страждає спинний та головний мозок. Ії підступність в тому, що вона вражає в першу чергу дітей, які не в змозі визначити у себе захворювання. Ми розповімо вам основні ознаки та все, що треба знати про цю хворобу, щоб ви не пропустили ії початок.

фото alev.biz

Висока температура

Якщо у вашої дитини часто трапляється підвищена температура без явних ознак застуди, варто задуматися про причини. Висока температура, це в будь-якому випадку сигнал організму про те, що з ним не все гаразд. Але слід звернути увагу і на інші ознаки.

Мігрень

Ця хвороба супроводжується дуже сильними головними болями, які охоплюють не тільки голову, але та область шиї. У немовлят в даному випадку може з’явитися в області тім’ячка дивна опуклість.

Порушення зору

Людині, яка хворіє на менінгіт, важко сфокусувати зір. Картинка, яку бачить людина, починає двоїтися.

Біль у животі, нудота, блювота

Дитина, яка хворіє на менінгіт, втрачає апетит, скаржиться на болі в області живота.

Нестерпність до яскравого світла

У людини, яка хворіє на менінгіт, при яскравому світлі починають сльозитися очі. Досить часто при цьому виникає головний біль.

Сильна напруга в області шиї

Хворому менінгітом дуже важко розігнути шию. Дитина, яка хворіє на менінгіт, воліє лежати не на спині, а на боці. Голову при цьому вона закидає назад.

Труднощі з розгинанням суглоба

Одна з ознак менінгіту полягає в тому, що дитина не в змозі розігнути ноги, які підняті під прямим кутом. Цей симптом отримав назву симптом Керніга.

Також існує симптом Брудзинського, при якому дитина не може розігнути ноги, які згинаються в колінах.

Висип

При менінгіті у дитини з’являється своєрідний висип на тілі. Перевірити, чи має цей висип ставлення до менінгіту дуже просто. Візьміть скляний стакан і надавить за його допомогою на те місце, де з’явився висип. Якщо при натисканні висип збліднув, то можете не сильно хвилюватися — це не менінгіт. Але якщо висип залишився яскраво червоним — терміново викликайте лікаря.

Якщо ви виявили у своєї дитини ці симптоми, то необхідно терміново викликати швидку допомогу. Самим ніяких заходів вживати не варто — дочекайтеся лікаря.

Менінгіт — це дуже серйозне захворювання. Запам’ятайте ці основні ознаки та все, що треба знати про цю хворобу, щоб не пропустити її у своєї дитини.

Поділіться коментарем