Ромашковий чай — натуральні ліки проти сотні болячок

9583
Ромашковий чай — натуральні ліки проти сотні болячок

Ромашковий чай – чудовий напій та еліксир. Крім того, це справжні натуральні ліки проти сотні болячок. Виявляється, квіти ромашки лікарської, які влітку щедро прикрашають собою лісові галявини, луки та клумби, годяться не лише для дівочих букетів. Ця гарненька квіточка з давніх-давен відома своїми цілющими властивостями. Сама назва квітки говорить про це.

До складу ромашкових квітів входить безліч корисних речовин, що наділяють їх мало не чудодійною силою. Офіційна та народна медицина використовує цілий арсенал засобів на основі ромашки аптечної. Проте, найчастіше квіти ромашки застосовують у вигляді цілющого чаю.

фото medvoblago.ru

Приготувати цей напій не важко: одну чайну ложку сухих квітів треба залити склянкою окропу. Настояти чверть години та процідити. Пити тепленьким та ні в якому разі не гарячим.

– Досить вам хильнути увечері чашечку такого чаю, як ви швидко та безтурботно заснете. А сон буде спокійним та глибоким. А все через те, що ромашка заспокоює нервову систему.

– Якщо трохи перестаралися за столом під час частування — не засмучуйтесь. Коли забагато з’їли — допоможе чашка ромашкового чаю. Зніме здуття, газоутворення та біль.

– Це одна з багатьох парафій ромашкового чаю — швидке загоювання виразок шлунку та дванадцятипалої кишки.

фото liktravy.ua

– Кращим засобом протистояти зимовим застудам та хворобам теж є ромашковий чай. Вживати чай слід не менше п’яти разів на тиждень. Його приймають у разі болю в горлі та хрипах. Настоєм користуються у випадку інфекції верхніх дихальних шляхів та ротової порожнини.

– Якщо вас такі прикрощі, як запалення або набряк ясен, чи зубний біль — настій ромашки за декілька способів справиться і з ними.

– Надзвичайний протибактеріальний засіб, який до того ж містить у собі вітамін С. Якщо у вас депресія або занепад сил, то цей напій, що містить високий відсоток нікотинової кислоти — саме для вас!

фото prelest.com

– А якщо ви сидите на дієті — він теж допоможе, оскільки виводить з організму шкідливі токсини. І активізує захисні функції вашого організму.

– Якщо різкі зміни погоди діють вам на нерви, болить голова, скаче артеріальний тиск, нічого кращого за ромашковий чай і не вигадаєш! Від неприємних відчуттів у критичні дні, ну, ви зрозуміли.

– Ромашковий чай допомагає зберегти молодість. Його вживання підвищує тонус шкіри. Вона робиться пружнішою та свіжішою. І це ще не все. Але на перший раз — досить.

фото econet.ua

Варто лише додати, що завдяки здатності ромашкового чаю розріджувати кров, його не можна пити одночасно з препаратами аналогічної дії. Одночасно із заспокійливими та сечогінними засобами він теж протипоказаний. До того ж у декого на ромашку трапляється алергія. І взагалі, за будь-яких умов перед усім слід проконсультуватися зі спеціалістом.

Сподіваємось, вам сподобалась наша розповідь про ромашковий чай. Адже не варто забувати, що це натуральні ліки проти сотні болячок!

Поділіться коментарем