"Самооцінка перемагає все!" – Лабковський про те, як важливо любити себе

820
Самооцінка перемагає все! - Лабковський про те, як важливо любити себе

Що й говорити про те, як відношення до власної особистості впливає на життя людини. Кажуть, що самооцінка перемагає все — і страх, і критику оточення, і невпевненість у власних силах. Відомий сучасний психолог Михайло Лабковський теж так говорить про те, як важливо любити себе, щоб інші ставилися до тебе так само.

“Полюбіть себе нарешті!” – говорить він.

Самооцінка — це тиха зброя, якій під силу вбити все. І красу людини ззовні, якою її наділила природа, і що головне — внутрішню. Вона пригнічує навіть найбільш освічених людей, які наділені гострим розумом, унікальними талантами. Разом з цим вона вбиває тіло і навіть шалений капітал.

фото pinimg.com

Їй же під силу і компенсувати те, чим людина насправді не володіє. Ну не відрізняється ця дівчина чарівністю та вродою й нічого. У неї є дещо більше — впевненість, яка й компенсує їй ці видимі “вади”. Бо вона повністю закохана у свою особистість, своє тіло і душу. І правильно, і справедливо, що користується цим. Саме впевненість зробить її й щасливішою, і впевненішою, і успішнішою, ніж сотні тих красунь, розумниць, які все одно не цінять себе. Бо висока самооцінка перемагає все!

От уявіть, що ви сексуальна приваблива блондинка. І ноги від самих вух, і груди, що треба, і очі гарні. Ну просто цукерочка. Але, якщо втовкмачите собі в голову, що у вас широкий ніс чи п’ята точка завелика, то все — ви програли. При чому програєте якійсь миршавій шатенці, в якій немає нічого особливого, крім впевненості в собі. І навіть гардероб та шикарна фігура не допоможуть виправити цю ситуацію. Бо численні наряди та форми ефективні лише тоді, коли є доповненням до власної гармонії тіла й духу.

фото sunhome.ru

Або ж таке: у вас розуму — хоч греблю гати. Але ж все-таки вирішили здобувати ще й третю вищу освіту. Бо треба ж втерти носа своєму роботодавцю, а ще колишньому, який недооцінив ваші здібності. Ну і що? – Гріш, вам, ціна! Адже звичайний трієчник, який зовсім дуб дубом, без зайвого сумніву може розрекламувати себе, як знавця всього на світі.

Навіть, якщо ви мама, яка і пече, і пере, і розвиває свою дитину, тягаючи на численні гуртки, але відчуваєте, що все одно робите недостатньо. Це неправильно. Бо ця думка гнітить і вас, і вашу дитину, яка легко може відчути настрій рідної людини. А тим часом інша мамочка раз за рік зводить дитину на прогулянку, купить смаколик — і все. Вона вважає, що виконала свою місію. Дитина, до речі, теж задоволена.

фото ya-roditel.ru

Полюбіть себе, нарешті! Цьому треба навчитися. Хваліть себе, прощайте собі й людям. І навіть не думайте з ким-небудь рівнятися. Ніколи. Бо самооцінка перемагає все. Так говорить Михайло Лабковський про те, як важливо любити себе. А ви згодні?

Поділіться коментарем