Картопляні ковбаски з сюрпризом — бенкет на весь світ

3306
Картопляні ковбаски з сюрпризом — бенкет на весь світ

Коли на меті влаштувати бенкет на весь світ, вам не обійтися без нашого нового рецепту. Картопляні ковбаси з сюрпризом — оригінальна страва, яку, мабуть, мало ще хто готував. Адже цей рецепт знову “ожив” із давньої кухні нашого народу. Так склалося, що в погоні за чимось вишуканим, найцікавіші, а водночас і найпростіші страви, чомусь відправляються на сторінки історії кулінарії. От і про українські традиційні страви забувають на фоні популярності ресторанів італійської, французької високої кухні, страв швидкого приготування та численних фастфудів.

фото ytimg.com

Але хто хоче справді відчути смак України, має звернутися до її традицій приготування страв. А що й говорити, а українці славляться рецептами приготування домашніх ковбас. І примітно, що не лише з м’яса.

Кишки в давнину начиняли тертою картоплею (бабкою), пшоном зі шкварками. От ми й вирішили “відкопати” подібний рецепт для тих, хто хоче відчути український дух через страви. Крім картоплі й м’яска, за рецептом, до таких ковбасок обов’язково додається цибулька для соковитості й для того, щоб картопля не потемніла.

Записуйте, що треба, щоб приготувати ковбаски з картопелькою:

фото pikabu.ru
  • картопля – 1,5 кг
  • груднинка – 250 г
  • печериці – 300 г
  • цибуля – 2 штуки
  • натуральна оболонка або свинячі кишки – 3 м
  • рослинна олія – 2-3 ст. л
  • приправи — на свій смак

Картопляні ковбаски з сюрпризом – рецепт

фото delo-vcusa.ru

Навіть, якщо використовувати куплену оболонку для ковбаси, її обов’язково треба добре промити під проточною водою. Щоправда, коли є можливість придбати свинячі кишки, то краще приготувати з ними. Це набагато ідентичніше тим старовинним рецептам, на основі який з’явилася саме ця страва.

  • Картоплю почистити й натерти на тертці для дерунів. Нашаткувати дрібно цибульку та обсмажити її на рослинній олії, а ще краще — на смальці. Пізніше сюди додати й нарізану груднинку. Обсмажити до золотистого кольору.
  • Далі змішати все це з сирою картоплею, посолити та поперчити або ж додати ще прянощі на свій смак.

Зав’язати один кінець кишки ниткою, а через інший начинити її й теж зав’язати. Голкою наколоти ковбаску. Запікати страву в духовці 50 хвилин за температури 180 С.

фото kantanello.ru

Картопляні ковбаски з сюрпризом можна подати з соусом. Щодо цього не треба мізкувати над чимось особливим — відомі всім українські шкварочки з сала — відмінно замінять соус. А ще жирна сметанка, що так і проситься до смачної картопельки, яка, до речі, виходить схожою на бабку. Тому сметана буде дуже доречною, щоб влаштувати бенкет на весь світ. Смачного!

Поділіться коментарем