"Інтерес до життя — кращі ліки проти старості" – Микола Амосов про психологію старіння

1808
Інтерес до життя — кращі ліки проти старості - Микола Амосов про психологію старіння

Коли ми бачимо в дзеркалі перші зморшки, то починаємо боятися старості. В суспільстві побутує думка, що старість — це сумний стан, який несе хвороби та самотність. Але люди забувають про просту істину: інтерес до життя — кращі ліки проти старості. Людина, яка все життя вивчала це питання – це доктор Микола Амосов. Та про психологію старіння він говорив дуже правильні речі. Ми пропонуємо вам оцінити його висловлювання.

“Не чекайте допомоги від лікарів. Запам’ятайте, що вони рятують життя, але не лікують саму хворобу. Єдине, що можуть зробити для вас лікарі — це підвести вас до лінії старту. Все інше ви повинні зробити самі.

Приклади? Дороті Давенхилл Хірш перехворіла багатьма хворобами. Але вона не здалася та у 89 років підкорила Північний полюс.

Звичайно, людина повинна дотримуватися правильного способу життя. Дотримуватись обмежень і навантажень. Якщо припинити лінуватися, то старості буде нелегко наздогнати вас.

фото kontent-ua.com

Кароліні Хартц вже 70 років. Вона в прекрасній формі, має трьох дітей і чоловіка, який молодший за неї на тридцять років. Вже багато років, як вона повністю відмовилася від цукру і веде активний спосіб життя.

Так, лікарі можуть вилікувати хворобу. Але видобувати здоров’я і довголіття доведеться самому за допомогою тренувань.

Француженка Жанна Кальман почала займатися фехтуванням у віці 85 років. Все життя вона їздила на велосипеді до кінця днів. Прожила 122 роки.

А за допомогою гарного апетиту ви копаєте собі могилу.

Емма Морано секретом свого довголіття вважала те, що ніколи не їла, якщо не відчувала сильного голоду. Порції їжі були обмежені. Прожила 117 років.

Отож, можна їсти абсолютно все, тільки дотримуватися при цьому міри.

Так, довгожитель Дзіроемон Кімура, якому 116 років, вважає, що їжу потрібно приймати досить невеликими порціями.

А гартуватися дуже просто — перестаньте занадто тепло одягатися і навчиться терпіти холод.

Відомо, что сам доктор Амосов займався регулярним загартуванням. Та прожив майже 90 років і до кінця свого життя проводив операції.

фото inlviv.in.ua

Не можна економити на сні. Але і не варто боятися безсоння.

Напиклад, колишня модель Масако Мизутани, яка у свої майже п’ятдесят виглядає у два рази молодше, вважає, що своєю красою зобов’язана хорошому сну і правильному харчуванню.

Бо обжерливість і лінь гублять наше здоров’я і довголіття. А мода і страх перед старістю просто вбивають.

Уявляєте, Сара Кнаусс, яка прожила майже 120 років мала звичку ніколи не засмучуватися через дрібниці та не заїдати неприємності зайвим бутербродом. Навіщо робити те, що в підсумку обернеться для тебе неприємностями в здоров’ї? Краще одразу цього не робити!

“Якщо вам вже сорок років, ви не можете дозволити собі бути слабким. Фізичні вправи та обмеження в їжі повинні стати вашими звичками”, – говорив Амосов

Таким чином, Ернестіна Шеперд до 55 років вела досить ледачий спосіб життя. Але потім різко змінила свої звички, почала займатися спортом і відмовилася від багатьох кулінарних задоволень. У свої 81 рік вона досягла великих висот і готова ділитися своїми порадами з самовдосконалення.

А ще, життя триває, поки ви займаєтеся творчістю.

Відомо, що Смоукі Доусон грати почав досить пізно. Та у дев’яносто років він випустив свій альбом, який став знаменитим по всьому світу.

Як бачите, ні зморшки в дзеркалі, ні цифри в паспорті не повинні давати привід поставити на своєму житті хрест. Починати вчитися чомусь новому потрібно в будь-якому віці. Бо інтерес до життя — найкращі ліки проти старості. Так сказав доктор Микола Амосов про психологію старіння і в його словах є істина. Згодні?

Поділіться коментарем