Найніжніші пельмені — секретний рецепт тіста на окропі

13019
Найніжніші пельмені — секретний рецепт тіста на окропі

Всі знають, що найніжніші пельмені можуть вийти лише в тому випадку, якщо приготувати їх вдома, з дотриманням всіх тонкощів. Саме для цього ми пропонуємо авм секретний рецепт тіста на окропі. Якщо ви його спробуєте, пельмені вашого приготування стануть справжнім шедевром.

фото cheremsha.com.ua

Начебто, які тонкощі можна придумати з тістом, яке вміють готувати всі? Ще бабусі нас вчили як треба замішувати борошно і скільки додавати води та солі. Однак, секрет існує. Один маленький нюанс перетворює звичайне тісто в кулінарне диво.

Пельмені та вареники з цього тіста виходять дуже ніжними. Також це тісто підійде і на чебуреки. Ліпити з нього — одне задоволення, оскільки воно виходить еластичним і дуже податливим. Настав час розкрити секрет приготування цього тесту.

фото druziatesta.ru

Для нього потрібно взяти такі продукти:

  • Яйце – 1 шт
  • Борошно – 3 склянки
  • Олія – 1 ст. л.
  • Вода – 1 стакан
  • Сіль за смаком

Найніжніші пельмені — секретний рецепт тіста на окропі

фото lifestylemedia.biz
  • Спочатку ми все робимо за традицією — розбиваємо в миску яйця, додаємо сіль за смаком і збиваємо за допомогою виделки. Потім додаємо в яйце ложку олії та гарненько перемішуємо.
  • Висипаємо три склянки борошна і злегка перемішуємо з яєчною сумішшю.
    А тепер настав час найцікавішого — потрібно додати води. Але не просто склянку води, а склянку самого справжнього окропу.
  • Воду виливати треба тонкою цівкою, постійно перемішуючи. Не бійтеся того, що з-за окропу борошно перетвориться у клейстер! Після того, як додали всю воду, починаємо замішувати тісто. Спочатку, за допомогою ложки, а потім починаємо місити руками. Спочатку рукам буде трохи гаряче, але не бійтеся, тепло швидко піде.

Коли вже вся мука зібралася в ком, перекладіть тісто на дошку і гарненько вимісіть його. Якщо тісто буде липнути до рук, можете додати трохи борошна. Коли ви приступите до ліплення — здивуєтеся тому, наскільки добре це тісто приймає ту форму, яку ви намагаєтеся йому дати.

фото squarespace-cdn.com

Після того, як відварите пельмені, зрозумієте, що смак змінився в кращу сторону. До речі, таке тісто добре підійде і для вареників. Ми впевнені, що якщо ви скористаєтеся нашими порадами, то вийдуть найніжніші пельмені з усіх, що ви пробували досі. Наш секретний рецепт тіста на окропі вам стане в пригоді ще не раз.

Поділіться коментарем