Улюблений рецепт італійської піци — тонке тісто без дріжджів

6339
Улюблений рецепт італійської піци — тонке тісто без дріжджів

Коли один знайомий шеф-повар розповів нам свій улюблений рецепт італійської піци, ми з подивом дізнались одну цікаву річ. Виявляється, для цієї приголомшливої страви готується тонке тісто без дріжджів.

Знаєте, як була придумана перша піца? Нам здається, що справа виглядала так. До італійської сеньйорі несподівано наскочили гості. А у неї вдома було, хоч шаром покоти, лише залишки вечері та жменька борошна. Сеньйора не розгубилася і швидко замісила тісто, виклавши на корж все те, що було в домі. Гості спробували, вигукнули: “Белліссімо!” і запитали рецепт. Давайте і ми дізнаємось цього рецепта.

фото 1.bp.blogspot.com/-koi1PigmptU/VKKAOk8WsxI/AAAAAAAAENo/KuC5WmUIskE/s1600/2014-12-15%2B13.18.36.jpg

Для приготування тонкого хрусткого тіста потрібно взяти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода — півсклянки
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сіль — щіпка

Улюблений рецепт італійської піци

фото niklife.com.ua/images/2017_02/56270_15_902x600.jpeg
  • Немає жодного зайвого продукту — все просто, як і все геніальне. Для початку необхідно просіяти борошно. Так свого часу зробила перша італійська господиня і нам немає сенсу відходити від оригіналу.
  • Тепер потрібно додати трохи води, всього пару ложок, щоб замутити посеред гірки борошна невеличке озерце. Борошно поступово замішувати з водою, додаючи ще води.
  • Тепер в рідку кашку, яка утворилася посеред борошна додати сіль і дві столові ложки олії. Краще, звичайно, взяти оливкову, як це роблять у сонячній Італії. Але, в крайньому разі, підійде і соняшникова. А ось тепер можна замішувати тісто.
  • Коли тісто вже готове, потрібно виконати одну маленьку хитрість. Плесніть на розкриту долоню трохи олії та знову цією самою рукою почніть місити вже готове тісто. Воно спершу трохи “розклякне”. Але потім знову заміситься. Однак, тепер буде відчуватися, що тісто стало набагато більш еластичне, ніж було до цього.
  • Відкладіть тісто в сторону і займіться начинкою. Італійська господиня просто вкривала тісто шматком полотна. Ми маємо можливість загорнути його в харчову плівку, щоб тісто в ній полежало, подумало і набралося сил.
  • Поки тісто “думає”, ви маєте можливість нарізати помідори, ковбасу, зелень, сир, оливки та що там ще залишилося у вашому холодильнику? Шматочки ананаса — відмінно! Трохи печериць теж підуть у справу!
  • Хвилин через двадцять можете розкатати тісто в тонкий коржик. Тепер його можна змастити томатним соусом, викласти всю начинку, засипати сиром і відправити в дуже добре розігріту духовку.
фото milan4you.com/images/blog/Pizza/IMG_20170319_133400.jpg

Зараз, це і наш улюблений рецепт італійської піци. Сподіваємося, що він сподобається і вам. Погодьтеся, що тонке тісто без дріжджів ідеально підходить для цієї страви. Коли ви спробуєте, що у вас вийшло, вам неодмінно захочеться вигукнути: “Белліссімо!”

Поділіться коментарем