Зухвалі поради від Коко Шанель — для жінок з почуттям стилю

4642
Зухвалі поради від Коко Шанель — для жінок з почуттям стилю

Зухвалі поради від Коко Шанель — це, як навчальний посібник для жінок з почуттям стилю, які звикли руйнувати усталені погляди на життя, моду та поведінку. Ця красива, а в душі сильна революційна жінка, навіть не потребує, щоб її представляли публіці. Коко знають, як дизайнера одягу, який подарував жінкам “маленьке чорне плаття” на всі випадки життя. А ще – елементи чоловічого гардероба, перевернувши фактично моду з ніг на голову. Її знають ще як людину, яка відстоювала власну свободу й права інших жінок. Словом, жінка епохи…

Руки мають бути вільними

фото chernozem.info/wp-content/uploads/2016/05/T%D0%98%C2%A6-%C2%A6-%C2%A6%C2%A6%C2%A6%C2%ACT%D0%9C4.jpg

Аби мода линула з рук, треба, щоб їм нічого не заважало — вони мають бути вільними. І саме так з’явилася на світ сумочка на довгому ремінці через плече. Її не треба носити в руках — ти вільна. Бо саме з рук і починається жіноча свобода.

Гони страх, коли починаєш нове

фото v.img.com.ua/b/orig/e/e2/2be141bc861b03f3a208507ad42d7e2e.jpg

Це твердження Коко пронесла своїм життя. Адже шалену популярність їй вдалося здобути аж у 50 років. А потім ще у 70! І весь цей час її нові віяння моди осуджували та нещадно критикували. Та, йдучи до мети, вона все пропускала повз вуха, щоразу підкоряючи вершини слави. Хіба це може не надихати?

Цінуй особисту свободу

фото www.cosmo.com.ua/upload/image/gettyimages-120387112.jpg

Коко Шанель весь час наголошувала, що жінка має точно розуміти, чого вона хоче досягти, і кого мати поруч. І при цьому ні перед ким не виправдовуватися та не звертати увагу на те, що каже оточення. Саму ж Шанель часто судили за те, що вона така вітряна й непостійна. Але вона просто жила й насолоджувалася цим відчуттям. Їй було байдуже, що про неї говорять. Таких же й чоловіків собі обирала — від Стравінського до герцога Вестмінстера.

Одяг — тільки для тебе

фото astroliudmila.ru/wp-content/uploads/2019/02/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D0%A8%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D1%8C.jpg

Вона наголошувала, що гардероб — суто для жінки, для її комфорту та самовираження. Він не покликаний арканити й зваблювати чоловіків. Одягати тільки те, що подобається самій жінці, а не те, що диктує мода чи чоловік. Цим вона подарувала жінкам свободу вибору.

Одягайся зручно

фото static.cntraveller.ru/media/material/0001/69/ab60d75dfb422a55d012b22786843c9f04ddf54a.jpeg

Відома модельєрка заповідала жінкам, що розкішний одяг має приносити зручності, інакше — це не розкіш.

Чорний колір — для свята

фото artfactor.com.ua/image/catalog/gallery/007260/preview/mod_id/1/007260_1_1.jpg

Саме Шанель показала жінкам, що чорний колір не тільки для трауру. Одяг цього кольору підійде для свята та кожного дня. Вона відкрила цю довершену, просту розкіш у маленькому чорному платті. Воно і зараз є у гардеробі кожної красуні й виручає щоразу, коли нічого одягти.

Хочеш гарно виглядати — висипайся

фото fimgs.net/himg/o.75072.jpg

Коко говорила, що у світському житті немає нічого ціннішого, ніж час, проведений з подушкою.

Про цю жінку можна розповідати безкінечно. Здається, що в ній зібралися всі характеристики сильної, вільної, революційної, особливої, романтичної натури. Про це свідчать і зухвалі поради від Коко Шанель для жінок з почуттям стилю. І, як бачите, її модою та баченням жінки в світі й досі надихаються мільйони світських красунь.

Поділіться коментарем