Сирне тісто на кефірі — секретний рецепт ідеальної господині

2031
Сирне тісто на кефірі — секретний рецепт ідеальної господині

Сирне тісто на кефірі — це універсальна основа для багатьох видів випічки. В цьому і є секретний рецепт ідеальної господині — у простоті його приготування. Крім того, з цим тістом можна наробити стільки смакоти, що відразу все й не перелічити. І солону, і солодку. Словом, прості коржики, смажені пиріжки з різними начинками, котлети й сосиски в тісті, солодкі булочки та булочки з часником. Таке тісто підійде і для смаження, і для випікання в духовці.

фото dariasaveleva.com/wp-content/uploads/2018/12/Zakusochnoe-pechen-e-i-sousy-.jpg

Це ідеальне, м’яке тісто ще й готується з простих продуктів. Їхню кількість можна перелічити просто на пальцях однієї руки. І ще ж і надто, ми переконані, що вони завжди знайдуться у вашому холодильнику. Адже для тіста знадобиться кефір, твердий сир та борошно. І ще трохи вашої фантазії, чим начинити цю пухку ніжність.

Інгредієнти:

фото dariasaveleva.com/wp-content/uploads/2017/10/Kish-s-ty-kvoj-i-gorgonzoloj-1.jpg
  • кефір – 1 склянка
  • тертий твердий сир – 1 склянка
  • борошно – 2 склянка
  • сіль – 0,5 ч. л
  • сода – 0,5 ч. л
  • цукор – 1 ч. л

Сирне тісто на кефірі – рецепт

фото takprosto.cc/wp-content/uploads/s/syrnoe-testo/1.jpg
  • Всі інгредієнти для тіста виміряти однією склянкою. Це приблизно по 200 г тертого твердого сиру й кефіру.
  • Спочатку в миску вилити кефір, посолити й посолодити, додати соду. Перемішати до однорідності. Борошно просіяти й додати в рідку масу. Потім вкинути й сир. До речі, його варто натерти на великій тертці — так буде набагато смачніше.
  • Замісити м’яке тісто, але й не липке. І вже можна ліпити будь-які пиріжки, обмотувати ним сосиски чи котлети. Можна навіть розкачати його в коржики й обсмажити на сковороді. А потім полити їх рослинною олією з часником та зеленню.

Або ж спекти сирні палички й посипати їх кунжутом. Це відмінне рішення замість хліба до борщу чи супу. Та навіть до вечірніх посиденьок з пивом.

фото gordon-ramsay.ru/uploads/posts/2019-08/1566807928_chees2.jpg

Якщо цієї порції забагато для ваших кулінарних шедеврів, то тісто можна заморозити. Й використати його пізніше — смакові якості від цього не зміняться.

Сирне тісто на кефірі — це секретний рецепт ідеальної господині, з якого можна приготувати безліч борошняних страв. Смачного!

Поділіться коментарем