Золота обліпиха — народний рецепт для зміцнення імунітету

2118
Золота обліпиха — народний рецепт для зміцнення імунітету

Не раз чула, як моя бабуся говорила, що вже достигла золота обліпиха. Треба б її нарвати та заварити чаю на вечір. Знаючи народний рецепт для зміцнення імунітету, вона щороку поїла смачним напоєм всю родину. І знаєте, ніхто не хворів, не чхав і не кашляв.

Думаю, що саме час звернутися до тих натуральних ліків, які нам подарувала природа. До тих рецептів, якими рятувалися наші діди-прадіди. Бо ми часто говоримо, що от тоді люди не хворіли, як зараз. А, може, ж тому й були сильнішими, що їли й пили тільки те, що зросло в лісі, на городі, без хімії та харчових добавок.

фото qlumba.com/wp-content/uploads/2019/06/fmg5d048bcb5129a1.jpg

Ніколи не пізно повернутися до джерел, де починається здоров’я нації. Отож, наша редакція пропонує вам чай з обліпихи та інших ягід, який роками пили наші предки.

І, мабуть, варто ще раз повторитися, що чай з обліпихою та імбиром — це не просто напій, а природні ліки. У цих інгредієнтах настільки багато вітамінів, що вони здатні знижувати температуру й навіть тиск. А от, наприклад, калина — просто знахідка, коли замучив кашель.

Обліпиха — незамінна при авітамінозі. Ба більше, вітамін С, що міститься в ній в достатку, зберігається навіть після її перероблення. Якщо ж до обліпихи додати ще й інші ягоди, то її ефект просто колосальний.

фото eda-land.ru/images/article/orig/2018/06/oblepihovyj-chaj-povod-proyavit-fantaziyu-i-vozmozhnost-prigotovit-nepovtorimyj-napitok-1.jpg

І для того, щоб взимку готувати чаї, можна заготовити ці домашні вітаміни ще в самий сезон ягід. Якщо ж про це не потурбувалися заздалегідь, то можна використати й заморожені. Ба більше, з них відразу краще готувати цілий вітамінний комплекс, який замінить будь-які аптечні препарати для підвищення імунітету.

Рецепти вітамінних заготівель на зиму. Всі інгредієнти треба подрібнити й просто змішати.

фото www.rusteaco.ru/upload/medialibrary/951/951b9fd7a277f99c9cc1130adb94a97b.png
  • Перший — обліпиха – 2 склянки, апельсини зі шкіркою – 2 штуки, імбир – 1 корінь, кориця – 2 ч. л.
  • Другий — малина – 1 склянка, смородина – 0,5 склянки, м’ята – 1 пучок.
  • Третій — корінь імбиру – 200 г, лимони – 2 штуки, кориця – 1 ч. л, м’ята або меліса – 1 пучок.
  • Четвертий — калина – 2 склянки, малина – 1 склянка, лимон – 1 штука.
  • П’ятий — суниця – 1 склянка, сушені квіти ромашки – 2 ст. л, лимон – 0,5 штуки.
  • Шостий — журавлина – 1 склянка, малина – 0,5 склянки, лимон – 0,5 штуки.

Ці заготівлі — відмінна заварка для вітамінного чаю в будь-яку пору року. Для смаку — можна додавати квітковий мед. Але не в окріп, а тоді, як чай трохи охолоне. Посмакувавши приємний напій, гущу, що сіла на дно чашки, теж треба з’їсти.

фото klevo.net/wp-content/uploads/klevo/thumbs/1545255425_6785.jpg

Ягоди можна використовувати й окремо, але в такому комплексі вони особливо ефективні. Тож, золота обліпиха разом зі смородиною, малиною та імбиром — це відмінні ліки, що попереджують багато хвороб. Використовуючи цей народний рецепт для зміцнення імунітету, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Будьте здорові!

Поділіться коментарем