Простий спосіб повернути рушникам яскраву білизну

1340
Простий спосіб повернути рушникам яскраву білизну

Жодній, навіть найохайнішій господині, не обійтися в домі без вірних помічників — білосніжних рушничків та серветок. І якщо бути відвертими до кінця, то з часом ці аксесуари перетворюються на звичайний клапоть ганчірки. Та є перевірений, простий спосіб повернути рушникам яскраву білизну. Він допоможе вивести плями, що глибоко в’їлися в тканину. А неприємний, сірий колір просто зникне й ваші рушники знову будуть білими й м’якими, як пух.

фото xclean.info/sites/default/files/images/2018-03/kak-otbelit-polotence-mahrovoe-2.jpg

Та інколи ці аксесуари настільки страждають від нашого користування, що без сліз на них важко й поглянути. Численні плями від бруду, жиру і ще невідомо чого. Інколи здається, що цим рушником користувалася не жінка, а чоловік в автомайстерні. Такі вже вони бувають брудні та страшні й переможені брудом.

А ще, коли всі спроби відіпрати їх хімічними засоби були марними, то руки зовсім опускаються. На думку приходить одне — викинути свої улюблені аксесуари. На щастя, є кілька перевірених способів реанімації рушників, якими користувалися ще наші бабусі задовго до появи дорогих порошків, гелів для прання та засобів для виведення плям.

Вам знадобиться:

  • вода — відро
  • рослинна олія – 2 ст. л
  • сухий відбілювач – 2 ст. л
  • будь-який пральний порошок -пів склянкі

Як моментально відбілити брудні рушники

фото uborka.co/wp-content/auploads/414683/fullsize.jpg

Для цього треба закип’ятити відро води. Туди влити рослинну олію, всипати сухий відбілювач та порошок для прання. Перемішати, щоб сухі компоненти розчинилися у воді. Вкинути туди брудні, але сухі рушники.

Коли вода вихолоне, дістати рушники й прополоскати їх чистою водою. Після такого відбілювання зникнуть навіть найдавніші плями та бруд, що в’ївся.

Знаючи цей дорогоцінний рецепт наших бабусь, ви можете спокійно створити затишок у вашому домі. Адже дім, який любиш, кухня, де кожна жінка проводить багато свого часу, ванна кімната — це місця, де ніяк не обійтися без рушників. І так хочеться, щоб їхній первісний фабричний вигляд та текстура якомога довше радували. Цим помічникам доводиться не солодко — витирати вологу, пил та весь час бути напоготові, щоб вляпатися в калюжу з кави, супу чи бруду з вулиці.

фото hoznauka.ru/wp-content/uploads/2016/09/hozyajka_10.jpg

Навіть так нещадно експлуатуючи ці аксесуари, можна не хвилюватися. Тому що є простий спосіб повернути рушникам яскраву білизну, свіжість та якість, яка радуватиме погляд та руки.

Поділіться коментарем