Посадка в окріп — дивовижний спосіб для розсади солодкого перцю

2920
Посадка в окріп — дивовижний спосіб для розсади солодкого перцю

Досвідченні дачники готуючи насіння до посадки знають, що деяке з них очікує посадка в окріп. І це аж ніяк не жарт, а дивовижний спосіб для розсади солодкого перцю. Солодкий перець люблять багато людей. Можливо тому, що його запах і смак, як ніщо інше нагадує про чудові часи літа. А можливо тому, що до складу перцю входить достатня кількість речовини, яку називають гормоном радощі.

Саме тому ці прекрасні овочі вважаються одним з натуральних антидепресантів. До того ж високий вміст перцях вітаміну В допомагає позбутися безсоння і стресу.

фото pics.botanichka.ru/wp-content/uploads/2018/10/komnatnyiy-sladkiy-perets-05.jpg

Кожному дачникові дуже важливо, щоб розсада вийшла міцна. Адже від цього залежить урожай. Той метод, який ми хочемо вам запропонувати, називається “гарячою посадкою” і допомагає в короткий термін виростити здорові рослини.

Висаджувати такі перці потрібно не раніше, ніж у середині березня, а урожай можна буде знімати вже в середині липня. Ви можете провести експеримент, посадивши трохи насіння методом “гарячої посадки”, а трохи звичним для вас способом. Потім у вас буде можливість порівняти, які перці будуть більш врожайними.

Спочатку необхідно підготувати повний чайник з окропом

Полийте цією водою землю в ящику, який ви приготували для розсади та відразу ж приступайте до висаджування насіння.

Садити потрібно десь півсантиметра, не більше. Потім місткість із ґрунтом потрібно помістити до темного місця і накрити. Уникайте сонячного світла.

Через пару днів з’являться перші паростки. Наприкінці тижня проклюнеться все насіння, що ви посадили.

фото www.ogorod.ru/images/cache/1200×750/crop_0_25_1200_775/images%7Ccms-image-000066507.jpg

Через десять днів паростки необхідно полити водою з йодом. Цей чудовий засіб стимулює рослини та допомагає їм уникнути хвороби. Для цього потрібно взяти склянку гарячої води, але не окропу, і розбавити з двома краплями йоду. Після цього потрібно полити цим розчином рослини.

Наприкінці квітня розсада зацвіте і, можливо, навіть дасть невеличкі перчики. У цей період можна пересадити рослини в підготовлений ґрунт.

Перший урожай ви отримаєте десь в середині липня. Саме в цей період ви зможете порівняти врожайність перців, посадженими різними способами. Впевнені, що та розсада, яку садили “гарячим” способом випередить свою суперницю.

фото tumentoday.ru/media/gallery_images/28_1_28.jpg

Після отриманого досвіду, ви зможете переконатися, що посадка в окріп виправдовує себе. Цей дивовижний спосіб для розсади солодкого перцю може ще не раз стати вам у пригоді.

Поділіться коментарем