Неймовірний прорив в онкології! Лікарі витягли печінку, вирізали з неї пухлину і повернули орган на місце

1204

В Ізраїлі стався справжній прорив у сфері онкології. Хірурги змогли дістати з організму пацієнтки уражену печінку, очистити її від раку і повернути назад. Пухлина на той час розрослася до 15 см. СМІ повідомлюють, що подібна операція в Ізраїлі проводилася вперше. А раніше у всьому світі її пережили лише близько сотні хворих.

Операція пройшла 11 березня 2020 року. Участь у ній брали професор Даніель Азулай і доктор Эйлон Лахат. Їм допомагала велика бригада хірургів, анестезіологів та обслуговчого персоналу. Лікарі боролися за життя 30-річної жінки, яка перенесла операцію на кишківнику. Це сталося ще до ії переїзду в Ізраїль.

фото isramed.org

Коли жінка приїхала до країни, її обстежили ізраїльські лікарі. Вони знайшли в печінці жінки пухлину діаметром десь 15 сантиметрів. Спочатку пацієнтці довелося пройти курс хіміотерапії, після чого було потрібно хірургічне втручання за новою методикою.

Операція проходила у три етапи. Спочатку хірурги дістали хворий орган і перемістили його до стерильної середи. На наступному етапі медики видалили з печінки пухлину. На завершення – орган імплантували назад до тіла пацієнтки.

Професор Азулай назвав цю операцію дуже складною. Через те, що вона включала роботу з печінкою і імплантацію з ризиком виникнення смертельної кровотечі. На щастя, операція була виконана успішно, а пацієнтку виписали з лікарні вже через 10 днів.

Доктор Лахат, у свою чергу, відзначає, що новий метод може врятувати хворих, яких до цього вважали безнадійними. За його словами, хоча ця операція піддає пацієнтів серйозному ризику та вимагає майстерності від хірургів, вона все ж дає людям надію на життя та одужання.


Літературний переклад – Ірина Подгурська

Джерело

Поділіться коментарем