Для пишних жінок маленького росту – безцінні поради стиліста

7307

Які параметри хвилюють жінок найбільше? Зрозуміло, зріст і вага. Сучасні уявлення про красу малюють певні стандарти, до яких мріє дотягнутися кожна. Так вже склалося, що найбільш розтиражовані, в якості ідеальних,параметри: високий зріст і мінімальна вага. До фігури мрії далеко майже всім. Але деякі відчувають на шляху до неї підвищені труднощі. Це відбувається, коли не ідеальними виявляються обидва параметри – і зріст, і вага.

Все сказане вище зовсім не означає, що мініатюрна Пампушка позбавлена ​​можливості залучати захоплені погляди. Їй лише потрібно навчитися додавати собі трішечки зросту і «малювати» вірні пропорції за допомогою технік візуальної корекції фігури.

Витягнути фігуру по вертикалі

фото wday.ru

Вертикалі вкрай важливі. Тому що вони дозволяють вирішити відразу дві проблеми: витягають зріст і за рахунок цього додають стрункості. Створити потрібний ефект можна різними шляхами.

Єдина колірна вертикаль – монохромний комплект. Це класичне рішення для тих, хто хоче здаватися стрункіше і вище. Фарбуючи все тіло в єдиний колір, ми повністю уникаємо горизонталей, які його «ріжуть». Однак є й нюанси.

Якщо дівчина вкрай мініатюрна (до 160 см), то з монохромом їй потрібно дотримуватися граничної обережності. Дуже часто при таких параметрах обсяг голови щодо тіла буває занадто великий. І в цій ситуації однотонний комплект робить з фігури щось на кшталт постаменту, привертаючи увагу до невідповідной голови.

Якщо ви знайомі з типологією Двин Ларосн, то там власниці подібних параметрів відносяться до типажу Гаміні. Для них в пріоритеті буде дробовий силует.

фото wday.ru

Вертикальні лінії в принтах

Смужка в цьому сезоні дуже модна. Та й в наступному, вона не планує залишати список трендів. Тому брати її на озброєння можна і потрібно. Тут важливо пам’ятати те, що смужка повинна бути сумірною. Дівчині малогабаритної (навіть при повноті) занадто широка смужка не потрібна. Також важливо стежити за поведінкою смугастої тканини: візерунок ні в якому разі не повинен розповзатися.

Смужки повинні бути пропорційними і незмінними за формою. Уникайте занадто тонкого і прилеглого смугастого трикотажу.

Вертикалі за рахунок багатошаровості

Тут маються на увазі поздовжні смуги, які ми можемо створити, накинувши додаткову річ. Ефект виникне, якщо її не застібати. Бажано продовжувати створену вертикаль якомога довше. Пам’ятайте, що укорочений жакет може створити непотрібну горизонталь. Якщо ви його вибираєте, то уважно стежте за тим, щоб річ закінчувалася у тому місці, де вона не зашкодить пропорціям фігури.

Відзначити талію і подовжити ноги

фото wday.ru

Приклад адекватного укороченого жакета можна побачити на фото. Він робить акцент на талію, яка відзначена за рахунок контрасту верху і низу. Талія є стратегічною горизонталлю, що дозволяє завищити лінію зростання ніг і тим самим витягнути фігуру.

Відзначати її можна за допомогою пояса, колор-блокінга або деталей, які фону не протиставлені (наприклад, пояс у тон). Тут сила акценту буде залежати від того, наскільки талія проявлена ​​анатомічно. Якщо її немає, то досить просто позначити лінію.

Вибрати адекватний силует

Ні

фото wday.ru

Так

фото wday.ru

Не потрібно себе обтягувати. Тонкий трикотаж не робить вас тонше. Набагато краще буде виглядати річ з тканини середньої щільності, що створює напівприлеглий силует. Вона дозволе створити адекватну багатошаровість, пограти обсягами і т. п. Уникати потрібно й іншої крайності – балахонів. Високі і великі дами можуть їх собі дозволити, а власниці невисокого зросту – ні.

Важливо! При невисокому зрості часто потрібно посадити річ по фігурі. Не варто нехтувати цією необхідністю, адже зайві складки в стратегічних місцях ще нікого не прикрашали. Якщо сумніваєтеся в розмірі, робіть вибір у бік більшого, а потім допрацьовуйте силует в ательє.

Відкрити витончені ділянки тіла

фото wday.ru

Рукава і штанини завжди краще підвертати. Це дозволить образу виглядати більш завершеним, делікатним і витонченим. Повнота при невисокому зрості може залишити і щиколотки, і зап’ястя дуже крихкими. В цьому випадку показувати їх потрібно обов’язково.

Якщо ж ні, то речі все одно варто садити по довжині. Не допускайте «гармошки» в області штанин. І не дозволяйте, щоб рукава виглядати так, ніби жакет належить вашій старшій сестрі. Оверсайз хороший для струнких і високих. На жаль.

Розставити акценти

фото wday.ru

Остання порада, яку варто взяти на озброєння всім жінкам. Оцініть свою фігуру і знайдіть ті ділянки, до яких не можна причепитися. Вони є абсолютно у всіх. Це можуть бути талія, груди, довга шия, тендітні ключиці і т.д. Пам’ятайте, що, маскуючи фігуру під балахоном, ви ховаєте і всі свої козирі. Цього робити не варто.

Підбираючи одяг, користуйтеся усіма рекомендаціями, які прозвучали вище. Вишенькою на цьому модному торті, нехай стане акцент на ту зону, до якої немає претензій. Тільки знайте міру і принцип доречності. Якщо ваш козир – декольте, то відірватися по повній вийде тільки у рамках вечірнього виходу. Днем краще обійтися тонким натяком. Цього буде достатньо.


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем