Ніжна і соковита яловича печінка – чудовий рецепт без борошна і маринадів

912

Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю чи обід, оскільки у вас банально немає часу, то ми можемо вам з цим допомогти. Всього за 15 хвилин у вас на столі буде прекрасне, ситне блюдо. Ми пропонуємо вам приготувати печінку!

Ви думаєте, що це неможливо, адже її потрібно маринувати, вимочувати, щоб вона вийшла м’якою. Однак з цим рецептом неможливе стає можливим!

Даний рецепт не тільки швидкий, але водночас не перевантажений зайвими калоріями. Тут не буде борошна, яке зазвичай використовується для панірування, а також сметани, з якої готують соус. Так що приступайте!

Які потрібні інгредієнти:

  • 800 г яловичої печінки;
  • 300 г цибулі ріпчастої;
  • Дві ст. л. олії;
  • Сіль, перець чорний (на ваш смак).

Починаємо готувати:

Спочатку печінку потрібно підготувати: видалити плівку та жирок. Після – порізати у вигляді пластин, товщина яких повинна становити 1-1,5 сантиметри.

фото jemchyjinka.ru

З цибулі зняти лушпиння і порізати її тонкими півкільцями.

фото jemchyjinka.ru

У сковорідку налити олію, нагріти її та обсмажити цибулю до прозорості.

фото jemchyjinka.ru

Потім злегка її посолити і викласти прямо на неї печінку. Пару хвилин обсмажити, а після – перевернути так, щоб не зачепити цибулю. Поперчити та обсмажити з іншого боку.

фото jemchyjinka.ru

Важливо! Якщо ви хочете, щоб печінка вийшла соковитою – не тримайте її на вогні занадто довго.

фото jemchyjinka.ru

Крім цього, потрібно перевертати печінку кілька разів, поки сік, який вона виділяє, не перестане бути червоним. Смачного!


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем