Майя Гогулан: Скажіть хворобам – прощавайте

9970

Сьогодні ми хочемо познайомити наших читачів з приголомшливою жінкою. Це Майя Гогулан – відома на увесь світ письменниця. Але її шлях до слави почався на порозі смерті. Саме тоді вона вирішила, що у неї вистачить сил перемогти хворобу, яку лікарі назвали невиліковною.

Майя Гогулан понад 10 років живе у США, їй 88 років. І це перше її інтерв’ю для ЗМІ за останній час.

– Майя Федорівна, ваші книги почали друкувати ще на початку 90-х років, коли на зустрічі з вами у ДК Горбунова неможливо було знайти у залі навіть стоячого місця. І до цього дня вони видаються у великій кількості і мають величезний попит. Як ви поясните такий інтерес людей до вашої системі здоров’я?

фото avatars.mds.yandex.net

Система Ніші

– Творець системи здоров’я – Кацудзо Ніші. Система Ніші роз’яснює причини захворювань, вчить методам, що підвищують цілющі сили самого організму і тим самим служать профілактикою та лікуванням хвороб, що вже існують, очищенням і відновленням кожної клітинки організму.

Цю систему може застосовувати кожна людина незалежно від статі і віку, національної приналежності. Вона дозволяє продовжити молодість і активне довголіття, дає можливість насолоджуватися життям без страждань і безлічі хвороб.

Мене захоплювала ця людина. Бувши головним інженером Токійського метрополітену, він отримав звання професора медицини, бо на основі 70 тисяч наукових джерел, зумів акумулювати свій досвід світових наукових відкриттів в області здоров’я, створивши унікальну систему здоров’я.

Те, що лежало в галузі науки про здоров’я людини, він зумів перекласти на прості, доступні, ясні поняття. І звести їх до мінімуму числа – до методів оновлення, очищення, оздоровлення людського організму.

– Що послужило причиною того, що ви почали вивчати праці Кацудзо Ніші?

– Я почала освоювати закони збереження здоров’я, лежачи на лікарняному ліжку. Лікарі вважали мене безнадійно хворою.

Біль був нестерпний і ніякими ліками не знімався. Судини на руках і ногах лопалися, розливаючись під шкірою синцями від найменшого дотику. Всередині, здавалося, лежала бомба або міна, яка була готова вибухнути.

Найболючіше було бачити очі близьких, які доглядали за мною, і чути їх плач. Моєї маленької доньки тоді було 8 років, і як будь-якій дитині, їй потрібна була мама. А я була інвалідом і нічого, крім переживань, дати своєї дитині не могла.

Щось треба було зробити, щоб вибратися з цього положення

Допомоги не було, я і не чекала її більш. Однак, вирішила, що моє здоров’я – у моїх руках.

І я почала збирати інформацію, читати, думати, пробувати. Як не дивно, але в мені жила віра, що в моєму організмі закладені приховані сили. І що вони здатні, всупереч знанням лікарів, перемогти мою хворобу і відновити моє здоров’я.

– З чого ви почали? Як знайшли у собі сили перебороти звичні стереотипи поведінки?

– Хтось зі знайомих моєї мами передав мені 28 сторінок видрукованих на друкарській машинці: «Рак виліковний. Профілактика і лікування раку за системою здоров’я Ніші».

Як тільки я прочитала ці кілька листків, я зробила наступні висновки:

1. Не існує окремих хвороб

Хворіє завжди організм у цілому. А значить, лікувати окремі хвороби безглуздо і навіть нерозумно, треба оздоровлювати весь організм.

2. Немає ліків, які лікують

Як будь-який продукт, ліки всмоктуються до крові. З її струмом, вони проходять по всьому колу кровообігу, залишаючи свої іони у кожній клітинці. Лікі не обирають – де хвора, а де здорова клітина. Таким чином отруюються і здорові клітини теж.

Як неорганічна речовина, ліки виводяться не повністю. Частина, що залишилася з’єднується в крові з вільним кальцієм, утворюючи солі щавлевої кислоти, які, накопичуючись у м’язах, судинах, суглобах, кісткових клітинах. І як наслідок – поява артрозу, артритів, склерозу судин і ін.

3. Немає їжі, яка лікує

«Все, що потрапляє до нашого організму є або харчами, або отрутою», – говорив Герберт Шелтон. З отрути організм не може створити жодної живої клітини. Тому ліки, а також рафіновані, демінералізовані, девітамінізовані, піддані тепловій обробці харчі, не можуть дати енергії Життя. Вони лише забирають її на перетравлення, засвоєння, очищення, відновлення, засмічуючи при цьому клітини і фільтри нашого організму – шкіру, легені, печінку, нирки та ін.

4. Лікування можливе завдяки здатності організму до самозцілення, що закладено вже у момент його зародження і є його невіддільною частиною

Цю здатність організму можна і потрібно щодня зміцнювати, розвивати, збільшувати, як силу м’язів, волю, знання, досвід.

Для цього необхідно:

  1. Щодня забезпечувати клітини організму повноцінним (клітинним, шкірним) диханням;
  2. Прагнути забезпечувати хорошу циркуляцію крові, очищаючи тим самим капіляри, судини, м’язи і суглоби;
  3. Суворо дотримуватися правил повноцінного харчування;
  4. Систематично очищати свій організм: його органи, тканини, клітини;
  5. Постійно вдосконалювати свої знання, вміння, навички, роблячи добре ту справу, якою займаєшся, яку любиш, тим самим невпинно рухатися шляхом самовдосконалення та самореалізації.

І я почала пробувати виконувати правила здоров’я за системою Ніші, які були описані цією системою. Мені здалося, що сам Бог простягнув мені з неба цей рукопис: в ньому ясно, логічно, компактно пропонувалися цілком науково обґрунтовані методи.

Біль значно знизився

Вже за 2 тижні я відчула, що біль значно знизився. За 3 тижні – я змогла сидіти на стільці, а за 6 тижнів вперше спуститися з 3-го поверху і гуляла вулицею. А за 2,5 місяці – я вийшла до роботи. Після майже двох років лежання у ліжку це було дивом і щастям. Це була перемога!

– Ви могли б наших читачів ознайомити коротенько з цими правилами?

– Цьому присвячені усі мої книги. Уже після того, як я стала жити відповідно до шістьох правил здоров’я Ніші, я дізналася, що сам Кацудзо Ніші народився хворою дитиною. Великі фахівці вважали, що він навряд чи доживе до 20 років. Однак уже у 9 років хлопчик поставив собі за мету – стати здоровим.

Система здоров’я

До 44 років він створив для себе Систему здоров’я. Її мета була дуже високою – удосконалити, розвинути захисні сили людини, дані їй при народженні, таким чином, щоб він міг жити як можна довше.

Завдяки титанічній праці людської думки, досвіду і його постійній перевірці, завдяки ретельному відбору Кацудзо Ніші зміг створити диво спочатку для себе. А потім передати іншим Систему здоров’я.

Так була закладена основа практичного використання наукових знань, накопичених людством за всю його історію в області здоров’я, з’явилася наука про здоров’я, така необхідна людству.

Основні правила

1-е правило: тверда рівна постіль

2-е правило: тверда подушка-валик

3-е правило: вправа «Золота рибка»

4-е правило: вправа для капілярів

5-е правило: вправа «змикання стоп і долонь»

6-е правило: вправа для спини і живота.

– Ви дійсно вважаєте, що це переможе рак?

– Я вважаю, що так. І впевнена у цьому. Я сама пройшла через це. Важливо тільки виконувати всі правила.

Ось деякі з правил харчування:

1. Обов’язково пити воду.

2. Все, що можна з’їсти сирим, їсти сирим. Сирої їжі повинно бути у раціоні у три рази більше, ніж вареної.

3. Пам’ятати сполучуваність продуктів.

У своїй книзі «Попрощайтеся зі хворобами» я дуже докладно роз’яснювала: навіщо дотримуватися цих правил. І що відбувається в організмі, якщо порушувати їх.

– Ви напевно дуже вольова людина, раз зуміли виконувати регулярно все це? Не кожен зможе спати на твердому, робити регулярно одні і ті ж вправи…

– Я не вольова. Я навіть лінива. Але я розумію, як це важливо

Я хотіла своїми книгами донести до читача думку про те, що це має увійти до культури. Як чистка зубів два рази на день, як миття рук перед їдою. Повинна бути культура здоров’я.

Так, ліжко повинно бути твердим й рівним. Але ви можете покласти ковдру вовняну вдвічі складену, або рівний не пружинний матрац.

Не можете гризти сиру їжу? Не їжте! Підійдіть до цього творчо. Всі закони Ніші засновані на наукових відкриттях. Треба пристосувати їх до себе. Наприклад моя маленька онука не могла їсти сиру капусту. Я її трохи обварювала. Не варила. А тільки трохи обварювала, пропускала скрізь кухонний комбайн, додавала курячий бульйон і вона із задоволенням їла цей «супік». І отримувала сирої їжі більш, ніж вареної.

Сила вправ

Вправи по 3 хвилини вранці і ввечері врятували мене від тромбофлебіту. Я і зараз їх роблю. Це як дотримання гігієни. І мама моя робить. Їй 95 років. У неї завжди було слабке серце. Але вона кожен день робить вправи. Зараз їй важко трясти двома ногами відразу. Вона робить по черзі. І до сих пір у неї хороші судини.

Ось я впала нещодавно. І після цього у мене стало боліти коліно. Я побоялася робити вправи і пішла до лікаря. Мені стали лікувати праву ногу, забувши, що є ліва нога. Адже якщо потягуєш одну ногу, треба потягнути і іншу. З цього починається вправа «золота рибка». Інакше відбувається зміщення хребців. Я змусила себе знову взятися за вправи. У перший день було дуже боляче. На другій – теж. На третій – трохи легше. А на четвертий день біль мене вже не турбував.

– Ваші книги стали першими, про систему Ніші. Тоді мало хто чув про цю людину. Що ви думаєте про численні книги самого Ніші, що вийшли останнім часом?

– У Кацудзо Ніші є тільки одна книга «6 правил здоров’я Ніші»

Все інше – книги не його. Я часто зустрічаю уривки з моїх книг. Загалом я не проти. Поширюється культура здоров’я. Йде пропаганда системи Ніші. Це добре. Але у своїх книгах я використовувала не тільки теорію Ніші, а й праці Залманова та ін. Наприклад, побачила книгу Ніші «Макробіотика». Ніколи Ніші не писав цього!

– І наостанок хотілось дізнатися про вашу нову книгу. Про що вона? Як буде називатися?

– «Театр без глядачів». Це книга про моє життя, мої життєві відкриття. Книга про любов, про прагнення, про пошуки. Книга про моїх товаришів, багато з яких стали знамениті. Колись я хотіла бути актрисою. І мій керівник тоді мені сказав: “В мистецтві жити цікаво, але краще робити своє життя мистецтвом”.

Мне подобається образ Данко. І зараз, згадуючи себе, я думаю, що я чимось схожа з цим образом. Хтось мене критикував, хтось не вірив, але я все одно закликала людей до культури здоров’я, до боротьби з хворобами та для багатьох, як і для мене, це виявилося порятунком.


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем