10 продуктів, які піклуються про серце і знижують ризик серцевих нападів

58480

Коли мова йде про здоров’я, вираз: ми – це те, що ми їмо, отримує особливий сенс і глибину. Наша шкіра, внутрішні органи і душевний стан, безпосередньо залежать від того: що ми вживаємо. І є продукти, які можуть подбати про ваше серце і запобігти серцевим нападам. Також, вони знижують рівень холестерину природним шляхом, без приймання ліків.

Овес

фото opt-1287782.ssl.1c-bitrix-cdn.ru

Клітковина вівса працює як губка, яка допомагає абсорбувати надлишок холестерину, видаляючи його з організму, перш ніж він встигне зашкодити артеріям.

Часник

фото sayyes.com.ua

Часник знижує рівень холестерину, тому що він містить аліцин, який дуже ефективний у поєднанні з іншими продуктами.

Шпинат

фото static.1000.menu

Шпинат дуже корисний і покращує наш загальний стан здоров’я. В тому числі – рівень холестерину, завдяки лютеїну. Зелені листя шпинату, відомі своїм високим вмістом вітамінів і мінералів, що є відмінним варіантом для здорового харчування.

Зелений чай

фото avatars.mds.yandex.net

Зелений чай містить безліч антиоксидантів, а також є відмінною зброєю проти високого рівня холестерину. Флавоноїди відповідають за більшість корисних властивостей, якими володіє зелений чай.

Помідори

фото plodogorod.com

Вони містять багато лікопіну, який допомагає нам знизити рівень тригліцеридів і холестерину ЛПН. Саме ця властивість робить помідори відмінною профілактикою для здорового серця. Однак варто зазначити, що велику користь мають саме свіжі томати.

Капуста

фото pics.botanichka.ru

Капуста багата лютеїном і клітковиною, які допомагають знизити рівень холестерину ЛПНЩ. Крім цього, капуста містить вітаміни, білки і мінерали, які допомагають підтримувати у нормі рівень необхідних поживних речовин.

Яблука

фото pics.botanichka.ru

Яблука – це продукт, який краще їсти кожного дня. Оскільки вони містять багато поліфенолів, клітковини, вітамінів і мінералів, які допомагають організму у багатьох відношеннях. Поліфеноли у яблуках діють як антиоксиданти. А клітковина виводить холестерин з організму.

Чорний шоколад

фото shokolad.site

Помірне вживання чорного шоколаду може допомогти знизити рівень холестерину. Однак варто зазначити, що тільки якісний шоколад з натуральних компонентів, має такі властивості.

Авокадо

фото huxley.media

Авокадо містить олеїнову кислоту, яка має прямий вплив на рівень холестерину, а значить – на нормальну роботу серця. Крім цього, авокадо багатий на клітковину, яка допомагає нам підтримувати правильне травлення.

Чорниця

фото images.glavred.info

Ця ягода багата антиоксидантами і клітковиною. І тому, вона корисна не тільки для здоров’я очей, але і для безперебійної роботи серця.

Ці продукти, в цілому, допомагають нам знизити рівень холестерину і, отже, поліпшити здоров’я нашого серця, підвищуючи якість життя.

Ця стаття несе інформаційний характер. Будь-які поради, у першу чергу, обговорюйте зі своїм лікарем.

Поділіться коментарем