11 ознак лейкемії на ранній стадії – корисна інформація

9752

Лейкоз бере свій початок в крові. У міру того, як нездорові клітини крові замінюють здорові, функція крові починає погіршуватися. Це призводить до появи різних симптомів, які не можна ігнорувати.

11 ранніх ознак лейкемії

фото rcdn.rolloid.net

Втома і слабкість

Втома і слабкість – найбільш часті симптоми всіх типів лейкемії. Вони часто викликані анемією, тобто дефіцитом еритроцитів. Залежно від ступеня лейкемії, можна відчувати стан від легкої втоми до крайньої фізичної слабкості.

Задишка

У міру того, як пацієнти стають слабкішими, вони починають відчувати задишку, також викликану анемією. Проте, задишка також може бути ознакою раку легенів.

Гематоми

Якщо у вас виник синяк без видимої причини, це може бути ознакою лейкемії в результаті низького рівня тромбоцитів або проблем зі згортанням крові.

Незвичайна кровотеча

Як і синці, носові кровотечі або кровотечі в яснах, кишківнику, легенях або голові, можуть бути ознакою дефіциту тромбоцитів і проблем зі згортанням крові, які можуть вказувати на лейкоз.

фото rcdn.rolloid.net

Петехии

Петехии – це невеликі червоні цятки, утворені кровотечею при пошкодженні капілярів. Вони дуже маленькі і безболісні і зазвичай розташовуються на нижніх кінцівках.

Опухлі ясна

Хоча збільшення розміру ясен, також відоме як гіперплазія ясен, зазвичай спостерігається тільки у пацієнтів з гострим лейкозом, це одна з найбільш очевидних ознак захворювання.

Відсутність апетиту

Ознакою хронічного, а іноді й гострого лейкозу є збільшена селезінка. Це може призвести до втрати апетиту.

фото rcdn.rolloid.net

Дискомфорт або біль у верхньому лівому кутку живота

Коли селезінка збільшується, це може викликати дискомфорт у животі й навіть сильний біль. Селезінка розташована у верхньому лівому квадранті живота, тому в цій області зазвичай виникає біль.

Надзвичайна блідість

Подібно головним болям, стомлюваності та задишки, блідість може бути ознакою анемії у пацієнтів з гострим і хронічним лейкозом.

Збільшення лімфатичних вузлів

Огляньте область шиї, пахв і паху. Якщо ви помітили невелику безболісну пухлину, яка з часом продовжує зростати, це може бути ознакою лейкемії або лімфоми.

Нічна пітливість

Цей стан часто викликається інфекціями, які можуть бути пов’язані з лейкемією.

фото rcdn.rolloid.net

Якщо ви відчуваєте які-небудь з цих симптомів, краще відразу ж звернутися до лікаря, щоб зробити всі необхідні аналізи. Однак, не панікуйте, ці симптоми можуть бути викликані й іншими, менш серйозними проблемами.

Поділіться коментарем