Три великих відмінності між зеленим, червоним і жовтим перцем, які ми повинні обов’язково враховувати

2398

Не знаєте, який перець додати до салату? Думаєте, що все перці однакові? Хочете дізнатися, який з них для вас більш вигідний? Що ж, продовжуйте читати!

Перш за все, ви повинні знати, що всі перці – це одна рослина. Але збирають їх в різний час. Іншими словами, перці однакові незалежно від кольору, змінюється тільки ступінь їх зрілості.

Відмінності між зеленим, червоним і жовтим перцем

Між деякими перцями є різниця не тільки в кольорі, але і за смаком і поживністю. Тобто, так, одні перці краще за інші.

фото rolloid.net

Звичайно, перш ніж ви побачите різницю між кожним з них, пам’ятайте: всі зелені перці в кінцевому підсумку перетворюються на жовті. А всім жовтим перцям судилося стати червоними. Проте, є деякі зелені перці, які жовтіють і на цьому зупиняються, ніколи не стаючи червоними.

Які перці краще? Зелені, червоні або жовті?

Зелений перець

фото rolloid.net

Оскільки зелений перець витрачає найменше часу на зростання, він, як правило, дешевше. Крім цього, можете не сумніватися: цей перець – трохи гіркуватий. Оскільки він – зелений.

А ще, в зеленому перці не вистачає деяких поживних речовин. Вони з’являються тільки тоді, коли перець повністю дозрів. Однак, склад такого перцю також має користь для здоров’я.

По-перше, зелені перці багаті на хлорофіл. А ще, вони містять калій, корисний для серця, та вітаміни А і С.

Червоний перець

фото rolloid.net

Коли зелений перець дозріває, він перетворюється на червоний. Оскільки це стиглі овочі, вони мають характерний солодкий смак.

Найкраще в червоному болгарському перці – це те, що він містить велику кількість вітаміну А, лютеїну і зеаксантину. Всі ці поживні речовини допомагають зберегти здоров’я очей.

Також, на думку експертів, червоний солодкий перець містить приблизно на два рази більше вітаміну С, ніж зелений.

Жовтий перець

фото rolloid.net

За смаком, це – золота середина між зеленим і червоним перцями.

Харчова цінність жовтого перцю трохи вище, ніж у зеленого, але менше, ніж у червоного. Коли справа доходить до смаку, жовтий перець ідеально підійде для людей, яким не подобається гіркота зеленого перцю і солодкість червоного.

Поділіться коментарем