Перевір себе! 4 основні ознаки відмінного психічного здоров’я

5573

Хоча останнім часом засоби масової інформації приділяють багато уваги різним психологічним травмам, на цей раз ми поговоримо про основні ознаки здорової психіки. Тому що у кожної людини час від часу виникає питання: чи не поїхав мій дах від усього, що діється навколо? 

І це абсолютно логічне запитання, на яке важливо дати собі відповідь. Щоб заспокоїтися…

Отже, основні ознаки того, що з психікою все гаразд

Звичайно, в житті кожної людини бувають кращі й гірші дні. Але важливо те, як ми сприймаємо різні випробування долі і як це змінює наше ставлення до світу і до себе.

фото zinoti.lt

Одна з найважливіших ознак відмінного психічного здоров’я – це здатність приймати і любити себе

Гармонія може бути досягнута тільки в тому випадку, якщо «внутрішній критик» буде переможений. І в результаті з’явиться здорова впевненість в собі. 

Неважливо, чого ви досягли у своєму житті або які поразки пережили, ви повинні прийняти себе таким, яким ви є. 

Ще одна важлива особливість – це вміння бути щасливим

Психічно здорова людина може радіти життю як на самоті, так і з іншими людьми. Його щастя не залежить від оточення. Тому що джерело цього стану знаходиться всередині людини. Але на жаль, багато людей шукають його в інших місцях.

Здатність нести відповідальність за свої дії, поважати і цінувати свої помилки

Людина, якій важко зробити це, часто звинувачує обставини і дуже рідко бачить свої помилки. Важливо пам’ятати, що помилки – це досвід, без якого життя неможливе. Але тільки зрозумівши свою роль в тій чи іншій ситуації, можна зробити висновки. А значить – піднятися на новий рівень.

Ну і четверта особливість – це бажання творити

фото zinoti.lt

Щаслива і впевнена у собі людина завжди хоче чимось поділитися з оточенням, тому його творчі здібності розкриваються. Мова йде не тільки про мистецтво. Творчість, в першу чергу – творення і не важливо, в якій сфері вона відбувається.

Якщо у вас виникає бажання зробити щось кращим, не стримуйте себе, йдіть за красою у всіх її проявах. І будьте впевнені – ваша психіка у повному порядку!


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем