Безцінні методи для схуднення. Ось продукти, які сприяють прискоренню метаболізму

29837

Десятки модних дієт обіцяють допомогти швидко скинути кілька кілограмів. Багато хто радить перевірені методи, але ефект досягається не завжди. Однак дієтологи, у першу чергу, радять звернути увагу не на фізичні навантаження.

Прискорення метаболізму шляхом підбору продуктів – надійний спосіб вирішення цієї проблеми

Просте голодування, часто має зворотний ефект – людина починає набирати вагу, не кажучи про більш серйозні наслідки. 

Пропонуємо вам список продуктів, які допоможуть прискорити обмінні процеси, зберегти почуття ситості і не нашкодити здоров’ю.

6 продуктів, що сприяють метаболізму

Індичка і курка

фото zinoti.lt

Це дієтичне м’ясо, багате білком, який стимулює обмінні процеси. Простіше кажучи, вживаючи це м’ясо, ви надовго забудете про голод і будете сповнені сил без наслідків для фігури.

Молочні продукти

фото zinoti.lt

Щоб поліпшити метаболізм, потрібно подбати про м’язову масу. Включіть у свій раціон знежирені молочні продукти та сир, як джерело кальцію і вітаміну D.

Рис і вівсянка

фото zinoti.lt

Переварювання цілісного зерна – складний процес. Коли ви дотримуєтеся дієти з високим вмістом клітковини, ваше тіло спалює на два рази більше калорій. Набагато корисніше їсти коричневий рис або цілозерновий овес, ніж вже оброблені пластівці.

Перець чилі

фото zinoti.lt

Капсаїцин – активний інгредієнт гострого перцю. Ця речовина бореться із зайвою вагою, регулюючи почуття голоду. Однак цей метод має протипоказання, тому, его повинен схвалити лікар.

Зелений чай

фото zinoti.lt

Холодний або гарячий зелений чай практично відразу прискорює обмін речовин. Він містить потужний антиоксидант, відомий своїм терапевтичним потенціалом.

Гречка і сочевиця

фото zinoti.lt

Дефіцит заліза в організмі пригнічує обмінні процеси, а також викликає анемію. Не забудьте включити у свій раціон крупи, багаті цими цінними мінералом. Гречка і сочевиця – ідеальний вибір для цих цілей.

Для ефективного схуднення важливо пити достатню кількість води. Дієтологи рекомендують випивати в середньому 2 літри води на день, не рахуючи інших рідких продуктів і напоїв.

Стаття несе інформаційний характер. Перед використанням порад, обговоріть їх зі своїм лікарем.


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем