Готуємо вітамінну бомбу на зиму! Гарбузовий сік з апельсинами – новий рецепт здоров’я

4180

Найсмачніші спогади дитинства – гарбузовий сік з апельсинами. Мама розливала його по банках і відкривала тільки взимку. Як чудово було пити цей ароматний напій! І хіба можна його порівняти з тим, що продають у крамницях? 

Сьогодні ми розповімо, як приготувати цей прекрасний сік з присмаком тепла і домашнього затишку.

фото ogorod.ru

Про напої можна говорити довго, але домашні – завжди корисніше. А коли мова йде про цей рецепт, то навіть не знаєш, чого у ньому більше: смаку або користі? Хоча у нашій родині впевнені – це і те, і інше!

Нам знадобиться:

фото zinoti.lt
  • 1 великий гарбуз
  • 2 апельсини
  • 300 г цукру
  • 0,5 ст. л. лимонної кислоти

Приготування

Гарбуз помити, розділити на 4 частини. Потім прибрати шкірку і насіння, а м’якуш нарізати на шматочки. Їх розмір повинен бути приблизно 2,5×2,5 сантиметра.

фото zinoti.lt

У нас повинно вийти 2 кілограми подрібненого гарбуза. Покладіть шматочки гарбуза у каструлю і залийте їх водою. Рідина повинна бути на 2 см вище гарбуза.

Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Кипіння має тривати 30 хвилин. За цей час гарбуз стане дуже м’яким.

Поки гарбуз вариться, потрібно добути сік з апельсинів. Зробіть це будь-яким, зручним для вас способом.

фото liveangarsk.ru

Після того, як гарбуз прокипів 30 хвилин, його потрібно прибрати з вогню і повністю остудити. А потім, за допомогою блендера, перетворити на однорідну масу.

фото zinoti.lt

В отриману масу додати цукор, апельсиновий сік і лимонну кислоту. Потім, знову поставити каструлю на вогонь і проварити ще приблизно 5 хвилин.

А після, можна розливати сік по банках. Приголомшливий гарбузово-апельсиновий сік готовий!

Більш детально за процесом приготування можна простежити тут. Ми впевнені, що гарбузовий сік з апельсинами вам сподобається. Смачного!


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем