Потужні рецепти від грибка нігтів – натуральні компоненти, якими швидко вилікуєте інфекції!

2682

Грибок нігтів – це різновид інфекції, яка виникає, коли спори грибка потрапляють під ніготь і починають там рости, знищуючи нігтьову пластину. Внаслідок, ніготь стає товстим, жовтим і ламким.

У міру поширення інфекції, нігті можуть відшаровуватися від пальця. Причин виникнення грибка безліч, у тому числі недотримання правил гігієни і ослаблена імунна система.

Існують натуральні засоби, які допомагають боротися з грибковими інфекціями і лікувати їх.

Яблучний оцет

фото lisa.ru

Цей засіб має антимікробні властивості і допомагає видалити грибок. Для процедури, змішайте рівні частини гарячої води і яблучного оцту і занурте пальці в цю суміш на півгодини.

Потім добре просушіть нігті, при необхідності навіть скористайтеся феном. Робіть це один раз на день протягом декількох тижнів.

Також можна використовувати ще один дієвий інструмент. Змішайте 1 столову ложку рисової муки і 2 столові ложки яблучного оцту. Нанесіть на нігті і дайте суміші діяти до 15 хвилин.

Потім просто змийте водою і добре просушіть. Повторюйте щодня протягом 2-3 місяців.

Олія чайного дерева

фото googleusercontent.com

Ця олія має протигрибкові і антисептичні властивості, які допомагають видалити грибок нігтів. Протріть інфікований ніготь спиртом. Потім додайте на нього кілька крапель олії чайного дерева. Робіть це не рідше 3 разів на день, протягом 1-2 місяців.

Олія орегано

фото cdn.im30.club

Ця олія також має антисептичні та протигрибкові властивості, які допомагають позбутися від грибка. Змішайте 5 крапель олії орегано з 2 столовими ложками оливкової олії, змочіть ватяний диск і нанесіть на інфікований ніготь. Залишити на 1 годину.

Потім протріть зубною щіткою верхній шар нігтів і змийте теплою водою. Робіть це один раз на день протягом 4 тижнів.

Кокосова олія

фото sayyes.com.ua

Ця олія містить жирні кислоти, які діють як природні фунгіциди. Змастіть ніготь невеликою кількістю кокосової олії і дайте їй вбратися. Робіть це 2-3 рази на день.

Ви навіть можете змішати 5 частин кокосової олії і 1 частиною олії орегано. Нанесіть на нігті і залиште на 10-20 хвилин. Робіть це 2 рази на день протягом 4-8 тижнів.

Стаття несе інформаційний характер. Перед використанням порад. обговоріть їх зі своїм лікарем.


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем