Зміцнюйте кісткові хрящі! 7 продуктів, які швидко їх відновлюють

30292

Хрящ діє як подушечка, захищаючи ваші кістки в суглобах під час руху. Але з віком, ці тканини втрачають здатність до відновлення. І тоді, їм потрібна допомога.

Хрящ регенерується в залежності від того, яку їжу ви їсте. У деяких недавніх дослідженнях показано, як харчові продукти, багаті на амінокислоту лізин, можуть надати велику допомогу. Тому, що ця амінокислота бере участь в оновленні колагену, який є основною частиною хряща.

7 продуктів, які зміцнюють хрящі та сприяють їх відновленню

фото zinoti.lt

Гранат

Гранат і гранатовий сік знижує рівень запальних процесів у хрящах. Рекомендується їсти гранати і пити натуральний гранатовий сік регулярно, мінімум 1 раз на тиждень.

Мигдаль

Ці горіхи багаті на омега-3, вітамін Е і марганець. Омега-3 зменшує запалення, вітамін Е є антиоксидантом, який захищає організм від пошкоджень. Марганець допомагає глюкозаміну працювати швидше і ефективніше.

Куркума і імбир

Один з кращих способів збільшити кістковий хрящ – включити у свій раціон корінь імбиру і куркуму. Вони шануються за їх дивовижні протизапальні властивості. 

фото zinoti.lt

Часник

Часник захищає суглоби і хрящі. Також можна їсти цибулю, цибулю-порей – бо вони є органічним джерелом сірки. 

Кокосова олія

Кокосова олія багата на ефірні олії, які зменшують запалення і біль, гідратують тканини і захищають від вірусів, бактерій і грибів. Ця олія може використовуватися як всередину, так і зовнішньо.

Ягоди

Такі ягоди, як вишня, черешня, лохина мають величезну користь для хрящової тканини.

фото zinoti.lt

Натуральний желатин

Це відмінний природний засіб для відновлення хрящів і суглобів. Для цих цілей найкраще підходять бульйони, зварені з кісток.

Стаття несе інформаційний характер. Перед використанням порад, обговоріть їх зі своїм лікарем.


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем