Як правильно пити каву, щоб не захворів живіт і не зіпсувати зуби

3362

Любителі кави часто ставлять собі питання: як її правильно пити, щоб не вимити кальцій з організму і не зіпсувати здоров’я? За статистикою, близько 90% населення світу починають з кави ранок, а потім п’ють її протягом дня.

Кава корисна?

Головна особливість цього напою – збуджувальні властивості й смак. Багато хто п’є її просто тому, що вона освіжає і дає сили. Для деяких людей кава – справжня панацея від слабкості.

Кавові зерна містять антиоксиданти, які позитивно впливають на людський організм і приносять йому величезну користь. Кава забезпечує мозок киснем, покращує увагу і пам’ять. Кофеїн стимулює шлунковий сік, підвищуючи кислотність і покращуючи травлення.

фото zinoti.lt

Оптимальна доза, що не представляє небезпеки – 3-4 рази на день. Симптоми передозування кофеїну можуть виникнути при надмірному вживанні.

Несприятливий вплив кави на організм людини

Передозування кави може серйозно зашкодити організму. Якщо ви будете пити понад 600 мл за один раз, то відчуєте слабкість, нудоту, прискорене серцебиття та запаморочення. Надлишок кофеїну може погіршити пам’ять й зір.

Не рекомендується пити каву при підвищеному тиску, запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при серцевих патологіях. 

Сама по собі кава не сприяє розвитку захворювань, але може викликати перевантаження органів і загострити хронічні захворювання.

До негативних властивостей кави можна віднести наступне

фото zinoti.lt

Викликає звикання

Кофеїн збільшує викид гормону серотоніну, який стимулює центри задоволення. Все це призводить до фізичної залежності, а в разі відмови виникають негативні фактори.

Шкодить нервовій системі

Часте вживання кави викликає перевантаження нервової системи та розвиток неврологічних розладів.

Знижує лібідо

Надмірне вживання цього напою знижує статевий потяг і порушує репродуктивну систему.

Крім цього, кава може погіршити стан зубів і негативно вплинути на шлунок.

Як правильно пити каву?

фото zinoti.lt

Кращий час, щоб пити каву – середина дня, коли увага і концентрація починають знижуватися. Багато хто звик пити каву вранці, щоб відразу прокинутися. Але це може викликати спазми судин і біль у шлунку. 

Ось чому найкращий час для кави – обід. Якщо виникає непереборне бажання випити кави після 18:00, то краще додати до неї згущене молоко або вершки.

Доросла людина може пити за один раз не більше ніж 100-200 мл. Допускається випивати 2-3 таких дози за день. Найголовніше – пити каву після їди, на повний шлунок. Вважається, що найкращий час для пиття кави – від 10 до 12 та від 14 до 17 години.

Стаття несе інформаційний характер. Перед використанням порад, обговоріть їх зі своїм лікарем.


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем