Зніміть запалення при подагрі й очистіть суглоби! Лікувальні коктейлі народної медицини

22206

На жаль, подагра зараз – не рідкісне захворювання. Вона супроводжується такими симптомами, як запалення, біль, набряки… Це все наслідок неможливості нирок виводити сечову кислоту, яка кристалізується й осідає в суглобах. 

Якщо говорити про профілактику, то тут ідеально допоможе сік огірка. До нього часто додають селеру, буряк, моркву. За допомогою подібних напоїв можна зняти запальні процеси сполучних тканин і суглобів при подагрі й ревматизмі. Огірковий сік здатний вивести сечову кислоту, яка збирається в організмі.

фото extract.market

Лікувальні коктейлі

Щоб приготувати цілющий напій, слід правильно обробити овочі. Тут є деякі нюанси. Використовуйте свіжі плоди. Не потрібно зрізати шкірку, адже там багато корисних речовин. 

Для отримання соку слід подрібнити огірок використовуючи будь-який зручний для вас спосіб. Отриману масу потрібно віджати крізь марлю. 

Пити огірковий сік необхідно відразу, тому що чим довше він стоїть, тим більше втрачає свої корисні властивості. ·

фото yandex.net

Максимально допустима доза огіркового соку на день – 1 літр.

Важливо! Даний засіб краще не вживати тим людям, які мають виразку шлунка, 12-палої кишки або гастрит.

Морквяно-огірковий сік

фото i.ytimg.com

Беремо одну невелику моркву й один огірок (великий) й вичавлюємо з них сік. Потім беремо кріп, часник (1 зубчик), зелень селери (50 гр) та подрібнюємо їх, використовуючи м’ясорубку або блендер.

Отриману масу з’єднуємо з морквяно-огірковим соком. Вживати напій слід щоранку перед вживанням їжі. Курс лікування – до 3 тижнів. Повторювати його потрібно кожні пів року.

Коктейль з огірка й імбиру

фото venskayadacha.com

Один огірок нарізаємо на невеликі шматочки, також беремо корінь імбиру (2,5 см), який був заздалегідь очищений, половину лимона, 2 стебла селери. Все це кидаємо в м’ясорубку або блендер і подрібнюємо. 

Після, пропускаємо масу крізь дрібне сито. Напій вживати два рази в день, тут неважливо, коли ви їли. Курс лікування – 1,5 тижні.

Сік з огірка й буряка

фото wl-adme.cf.tsp.li

Цей засіб здатний зміцнити організм, тонізувати його та очистити. Для його приготування потрібно взяти сік селери (50 мл), часнику (5 мл), огірка (100 мл) й буряковий сік (70 мл). Все з’єднуємо й отримуємо лікувальний напій.

Пити його потрібно натщесерце перед тим, як їсти. Доза – 1 склянка, курс лікування – до 3 тижнів.

Ці народні рецепти використовують при проблемах з суглобами, а також – з профілактичною метою при подагрі.

Стаття несе інформаційний характер. Перед використанням порад, обговоріть їх зі своїм лікарем.


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем