Ви ще не заморожуєте цибулю? Дарма. Цей старий перевірений спосіб чудово працює і сьогодні. Спробуйте!

2811

Я хочу поділитися одним чудовим рецептом, яким мене навчила моя стара бабуся, я досі ним користуюсь.

Багато людей не знають, що цибулю, як і інші овочі, можна зберігати в морозильній камері протягом багатьох місяців.Через це нічого особливого робити не потрібно.

Просто покладіть цибулю до морозилки та залиште.

Але найголовніше, коли ви її дістанете дозвольте їй повільно нагріватися. Цибуля не втратить свого смаку, але при нарізанні не видасть різкого запаху.

Чарівний інгредієнт супу

Моя бабуся завжди клала в суп тільки заморожену цибулю.

Вона сказала, що завдяки їм бульйон має насичений смак та красивіший колір. Я роблю так само, і моя сім’я не може відмовитися від моїх недільних супів, приготованих вдома.

Якщо ви хочете використовувати заморожену цибулю в курячому супі, зробіть наступне: Покладіть цілу цибулю до холодної води та дайте їй повільно варитися разом з м’ясом. Це зробить суп ще кращим!

Моя бабуся навчила мене: якщо цибуля заморожена, її не можна швидко розморожувати — треба дати їй повільно відтанути. У нашому селі цибулю всю зиму тримали в коморі, де вона замерзла, а навесні, коли вона розморожувалась, вона була красива та суха.

Інші способи:

“Я захищаю цибулю таким чином — особливо навесні, коли вона недовго зберігається та починає проростати, — я зазвичай нарізаю її на невеликі шматочки та тушкую в скляному посуді з невеликою кількістю олії — потім наливаю її в форми для кубиків льоду і заморожування. Я виймаю заморожені кубики, пересипаю їх до пакета і використовую лише один-два кубика для супу», – Ленка М.

«Мої батьки роблять це так: нарізати свіжу цибулю кубиками, пересипати в охолоджені пакети та витягнути (або видавити) якомога більше повітря з мішків та покласти до морозильної камери. Коли щось готуєте, візьміть стільки, скільки потрібно, і цибуля наче свіжа. Він смачно пахне та має свіжий смак. », – каже Петро Х.

Однак, ми говоримо не тільки про зберігання цибулі протягом тривалого періоду часу. Цей спосіб також дуже практичний для повсякденного використання. Якщо ви не хочете проливати крокодилячі сльози під час нарізання цибулі, покладіть її до морозилки на 15 хвилин..

Інші хитрощі наших бабусь теж варто знати

Хочете, щоб ваші скляні чашки та посуд сяяли як нові? Змішайте трохи теплої води з оцтом та сіллю. Промийте скляну місткість цим розчином, а потім простою водою. В результаті отримаєте кришталево чисте скло.

Якщо ви не хочете, щоб до борошна потрапили комахи чи моль, додайте до нього кілька шматочків неочищеного часнику.

Додайте кілька зубчиків часнику до ґрунту, щоб запобігти шкідникам — я використовую цей метод, особливо при вирощуванні герані та інших балконних рослин для їх захисту.

Алюмінієві каструлі знову засвітяться, якщо закип’ятити в них воду разом зі шкіркою картоплі чи яблука. Ви також можете досягти чудових результатів за допомогою ревеню чи звичайного оцту.

Сушка вовняного одягу

Найкращий спосіб висушити вовняний светр — нейлонові шкарпетки. Треба них вставити в рукави светру і в отвір шиї. Повісити та дати висохнути. Таким чином светр не розтягнеться та висохне швидше.

Боротьба з комахами

Покладіть лаврове листя до пакетів з цукром, борошном. Таким чином ви також відлякаєте мурах, мух та інших комах.

Користь солі

Якщо ви відкрили пакетик з молоком чи вершками, знайте, що вони прослужать набагато довше, якщо додати до них трохи солі. Невелика кількість солі не змінить смаку, але заощадить ваші гроші. Моя бабуся завжди так робила, коли не хотіла втрачати дорогі молочні продукти.

Рушники поступово втрачають свою м’якість, стають незручними на дотик та шорсткими. Щоб уникнути цього відчуття, додайте 1 склянку солі під час першого прання. Вона подбає про ідеальний стан рушників.

Кухонний помічник для прання штор!

Розпушувач допомагає ідеально відбілити жовті та старі штори. Ви можете покласти його безпосередньо у відділення для прального порошку.

Емальовані каструлі з часом можуть потемніти, і якщо залишки їжі прилипають до дна, очистити такий посуд дуже просто. Для чищення використовуйте 1 чайну ложку харчової соди, змішаної з будь-яким засобом для миття посуду. Потім просто добре промийте чистою водою. Щоб запобігти появі коричневих плям в емальованих місткостях, щонайменше раз на місяць кип’ятіть у них розчин води та оцту.

Якщо ви хочете ретельно очистити внутрішню частину холодильника та позбутися неприємного запаху, найкраще рішення — очистити його простою харчовою содою. Змішайте 4 столові ложки харчової соди з 1 літром води, налийте до флакона з розпилювачем та розпиліть всередині холодильника. Залиште суміш на деякий час, а потім просто очистить. Холодильник буде гігієнічно чистим і не матиме неприємного запаху!

Якщо молоко капає на плиту, посипте його сіллю та накрийте вологим паперовим рушником. Запах не пошириться по кімнаті, і ви зможете легко очистити навіть брудні поверхні.

Перед заточуванням ножа помістіть його на кілька хвилин до розчину води та солі.

Найпростіший спосіб очистити м’ясорубку — просто подрібнити в ній кілька зелених картоплин.

Удачі!

Поділіться коментарем