Як правильно приготувати гречку? Чи потрібно її мити?

735

Гречка — одна з найсмачніших та найкорисніших круп. Ось чому так багато людей їдять її регулярно та готують з неї багато страв. Сьогодні ми розповімо нашим читачам, як правильно варити гречку.

Як правильно варити гречку

Часто виникають суперечки щодо того, чи потрібно мити гречку перед приготуванням. Хтось це заперечує, але хтось твердо переконаний, що це потрібно робити не один раз. Представники першої групи стверджують, що нібито помита гречка після варіння не така смачна.

Однак, хочемо нагадати, що в гречці завжди є неякісне зерно, пил та сміття. При зберіганні гречки в контейнерах її обробляють хімічними розчинами. Тому вживання немитого зерна може бути навіть небезпечним.

Мало хто знає, що зерна гречки також містять фітинову кислоту. Це заважає нормальному перетравленню цієї крупи та засвоєнню організмом таких поживних речовин, як цинк і калій. Таким чином, гречку потрібно мити кілька разів і дуже ретельно, поки вода не стане повністю прозорою.

Що стосується зеленої гречки, то перед приготуванням їх також необхідно вимити. Після промивання зерна ще можна замочити у кип’яченій воді на 2-3 години, щоб вони трохи проросли. Це зробить зелену гречку ще кориснішою.

Ідеальне співвідношення зерна до води при варінні гречки – 1: 2. Тобто на 1 склянку гречки потрібно 2 склянки води. Насипте крупу до каструлі з холодною водою, поставте каструлю на вогонь та не забудьте посолити.

Варіть, поки вода не закипить.

Коли каша закипить, її можна заправити будь-якими спеціями, соусом або вершковим маслом.

Смачного!

 

 

Поділіться коментарем