5 речей, які варто знати, перш ніж проколювати вуха дитині

384

Проколювання вух – це вже звичайна річ для більшості з нас. Майже всі ми колись починаємо носити сережки. 😉 Тому ми часто хочемо, щоб і наші діти мали їх. Сережки для малюків — чи гарна це ідея?

Все залежить від віку дитини. Безумовно, будь-який педіатр порекомендує проколювати вуха дитині, яка вже старша, немає твердої позиції щодо того, коли саме час для проколювання вух. Хоча досвідчені батьки рекомендують почекати, поки дитина не стане достатньо дорослою, щоб самостійно впоратися з доглядом за пірсингом, вони не кажуть «ні» пірсингу для немовлят, просто пам’ятаючи, що батьки або інші особи, які доглядають, повинні дотримуватися подальшого догляду, щоб забезпечити належне загоєння.

№ 1 Нікель може викликати алергію, навіть якщо сережки гіпоалергенні

Що раніше ми проколюємо вуха дитині, то більша ймовірність того, що у дитини пізніше в житті виникне алергія на нікель.

5 речей, які ви повинні знати, перш ніж вирішити проколоти вуха дитині

№ 2 Пірсинг у дітей несе ризик зараження

Адже це рана, і, як у будь-якому іншому випадку, може статися якась інфекція… Сережки, правда, стерильні, але пістолет для проколу вух багаторазовий.
Через його популярність багато батьків і опікунів легко забувають, що будь-який косметичний пірсинг несе в собі небезпеку та ризик для здоров’я.

5 речей, які ви повинні знати, перш ніж вирішити проколоти вуха дитині

#3 Розрив шкіри

Звісно, дитина може десь зачепити сережку, або сама смикнути. Такі ризики є завжди. Але у маленьких дітей, які більшу частину часу проводять лежачи, а їхні пальці тільки пізнають світ, може статися все, що завгодно. При будь-якому натягуванні незагоєної шкіри може статися зараження. А якщо дитина зніме сережку, то може навіть захлинутися, якщо покладе її в рот.

5 речей, які ви повинні знати, перш ніж вирішити проколоти вуха дитині

№ 4 Пірсинг у дітей і біль

Очевидно, що при проколюванні вуха відчувається гострий укол, і цього ми ніяк не можемо запобігти. Крім того, через неминучий біль і потенційну небезпеку для здоров’я, пов’язану з проколюванням вух дитини, багато хто просить заборонити необов’язкову процедуру.

5 речей, які ви повинні знати, перш ніж вирішити проколоти вуха дитині

№ 5 Вирішуємо за дитину

Можливо, буде розумніше, якщо ми почекаємо, поки наша дитина підросте, і вирішимо для себе, чи подобається їй носити сережки. Прокол вуха болить однаково в будь-якому віці, мало корисної інформації, якщо хочеться піти на таку процедуру.

5 речей, які ви повинні знати, перш ніж вирішити проколоти вуха дитині

Проколювати вуха маленьким дітям не заборонено, але ви можете розглянути можливість відкласти процедуру, поки ваша дитина не підросте. Можливо, здоров’я важливіше за красивий зовнішній вигляд дитини. 🙂 Тому що зробити нашу дівчинку милішою завдяки сережкам – це, мабуть, єдиний аргумент, який ми можемо використати для захисту того, чому ми вирішили проколоти їй вушка…

Ви пам’ятаєте, коли вам прокололи вуха?

Поділіться коментарем