Як приготувати домашній хумус

131

Хумус — типова страва близькосхідної гастрономії. Ми розповімо, як швидко приготувати його в домашніх умовах зі свіжих інгредієнтів.

How to Prepare Homemade Hummus

Домашній хумус легко готується, займає всього десять хвилин, і є одним із найпопулярніших соусів у близькосхідній кухні. Його можна подати зі свіжим або підсмаженим лавашом. Його також можна подавати як частину закуски або закуски.

Ось як приготувати домашній хумус швидко і легко. Ми також додали рецепт тахіні, одного з найкорисніших інгредієнтів хумусу, щоб ви могли насолоджуватися ним, коли захочете.

Рецепт хумусу

Хумус — це пюре з нуту, яке поєднується з іншими інгредієнтами, такими як лимонний сік, паста тахіні та оливкова олія. Сьогодні це визнано корисною стравою, яку можна включити в будь-який тип дієти. Хочеш спробувати?

Інгредієнти

  • 400 г вареного нуту
  • 100 мл води
  • 2 столові ложки тахіні
  • 1 зубчик часнику
  • Подрібнена петрушка
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 столова ложка солодкої паприки
  • Сік половини лимона (можна трохи більше)
  • 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму
Homemade hummus.

Як приготувати

  • Висипте сушений нут у воду для варіння. Потім додайте тахіні, часник, сіль і лимон і змішайте інгредієнти в блендері. Рекомендуємо залишити дві столові ложки нуту на гарнір.
  • Зверху додайте солодку паприку, нарізану петрушку та оливкову олію, а також зарезервований нут. Часник попередньо обсмажити, щоб він не був таким міцним і додав хумусу певну солодкість.

Рецепт домашнього тахіні

Тахіні також дуже характерний для арабської кухні. Це простий і швидкий інгредієнт у приготуванні, він виготовляється з підсмаженого кунжутного насіння.

Інгредієнти

  • 5 склянок насіння кунжуту
  • 1 1/2 склянки води або 1 1/2 склянки оливкової олії першого віджиму
  • сіль

Як приготувати

  • Розігрійте духовку до 180-200ºC. Потім підсмажте насіння кунжуту протягом 5-10 хвилин, часто помішуючи насіння в духовці лопаткою. Будьте обережні, щоб не підрум’янити їх.
  • Потім дайте насінню охолонути протягом 20 хвилин. Після цього додайте їх у кухонний комбайн разом з олією або водою за бажанням. Дайте інгредієнтам перемішатися протягом 2 хвилин, поки не досягнете грубої текстури. Якщо отримана текстура вам не подобається і здається занадто густою, ви завжди можете додати більше олії або води.

Корисні властивості хумусу

Some hummus.

Вітаміни та мінерали

Хумус є хорошим джерелом вітамінів і мінералів. Оскільки нут є його основним інгредієнтом, хумус багатий рослинним білком, залізом, кальцієм, калієм, магнієм, калієм і фосфором. Крім того, він забезпечує дієту такими вітамінами, як вітамін Е, тіамін, ніацин і фолати, згідно з даними Іспанського фонду харчування.

Особливої згадки заслуговує кунжут, оскільки більш ніж половину ваги насіння становить олія, а решта – білок і клітковина. Він також містить переважно поліненасичені жири, незамінну амінокислоту метіонін, а також численні мінерали.

Він особливо виділяється своїм магнієм, оскільки кожні 25 г покривають до 28% наших щоденних потреб.

Здорові жири

Завдяки вмісту оливкової олії, хумус містить корисні жири, такі як мононенасичені жирні кислоти. Американська асоціація серця стверджує, що ці жири можуть допомогти знизити рівень поганого холестерину в крові, зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань та серцевого нападу.

З іншого боку, різні дослідження дійшли висновку, що ті люди, які харчуються їжею, багатою мононенасиченими жирами, будуть мати більшу чутливість до інсуліну, роблячи висновок, що вони можуть бути корисними для контролю рівня цукру в крові у діабетиків.

Клітковина

Завдяки високому вмісту клітковини в кунжуті та нуті, хумус і тахіні можуть стати хорошими союзниками у підтримці здорової травної системи та запобіганні запорів.

Ви ще не пробували цей домашній хумус? Як бачите, це легкий рецепт, який поєднує дуже поживні інгредієнти.

Крім того, це низькокалорійна їжа, тому її можна вживати регулярно, не боячись набрати вагу.

Поділіться коментарем