Виявляється, буряки варити не обов’язково. Є спосіб набагато простіше

588

Буряк коштує мінімально, буквально копійки. Проте з нього можна приготувати безліч страв високої кухні, тому його часто закуповують ресторани.

Але технологія нарізки та приготування у ресторанах відрізняється від домашньої.

Спочатку неочищений овоч миють губкою. Це обов’язково треба робити без використання спеціальних засобів, щоб вони не вбралися в цінний м’якуш. Найкраще вибирати для приготування буряки одного розміру. Так шматочки вийдуть максимально однаковими.

Потім треба взяти шматок фольги, змастити все олією та посипати цукром і сіллю. Зверху слід покласти овоч, обробити зверху тим самим складом. По суті це дозволить посилити природний смак коренеплоду.

Буряк щільно загортається у фольгу і вирушає до духової шафи на 180-200 градусів. Потрібно приблизно година. Можна іноді зупиняти готування та перевіряти стан овочів, проколюючи їх виделкою. Якщо виходить легко, овочі готові.

При такому способі готування буряк не виділятиме сік: він залишатиметься в м’якуші та насичуватиме страву характерним буряковим смаком. Ну а чиститься такий буряк максимально легко. Як тільки він охолоне, шкірка сходитиме з овоча сама.

Поділіться коментарем