Засіб від псоріазу на основі ефірних олій

56

Засоби від псоріазу на основі ефірних олій можуть стати хорошим доповненням до лікування. Але не забудьте проконсультуватися з дерматологом щодо їх застосування.

A Remedy for Psoriasis Based on Essential Oils

Іспанська академія дерматології та венерології повідомляє нам, що «В Іспанії 1 мільйон людей уражені псоріазом, тоді як усього у світі на цю хворобу страждають 125 мільйонів». І, попри те, що це захворювання вважається доброякісним, для багатьох пацієнтів знайти ліки проти псоріазу є дуже складним завданням.

Псоріаз – це запальне захворювання, яке виникає внаслідок впливу імунної системи на організм. Зміни, які він виробляє в шкірі, змушують хворі бачити погіршення якості свого життя.

Багато засобів, що застосовуються при псоріазі, спрямовані на зняття свербіння і запалення. Однак, якщо ви шукаєте щось набагато більш натуральне і неагресивне для шкіри, можна звернутися до ефірних олій.

Ефірні олії та їх ефективність

Essential oils.
Чудовий засіб для полегшення симптомів псоріазу: ефірні олії.

Ефірні олії мають певні властивості, які можуть бути корисними. Однак, як стверджує експерт доктор Ігнасіо Дж. Дей-Кас«неправильне використання ефірних олій може бути токсичним». Це також буде залежати від того, чи є у вас алергія на будь-який з їхніх компонентів.

Якщо ви врахуєте все, що доктор Дей-Кас говорить про цю хворобу, ви можете розробити перший засіб від псоріазу, який полягатиме в поєднанні таких ефірних олій:

  • Меліса: допомагає зменшити свербіж і сухість шкіри, які з’являються в результаті лускатих уражень, спричинених псоріазом.
  • Ромашка: заспокоює шкіру і має заспокійливу дію, миттєво усуває свербіж і відчуття дискомфорту на шкірі. Вона також має властивості, які зменшують запалення.
  • Бергамот: маловідома олія, яка заспокоює та освіжає шкіру, швидко усуваючи свербіж та сухість у цій області.
  • Лаванда: ця ефірна олія є хорошим засобом від псоріазу, оскільки вона не тільки зволожує шкіру, але й відновлює її.

Як зробити засіб від псоріазу

Якщо ви використовуєте всі олії, які доктор Дей-Кас вважає корисними для лікування псоріазу, то ефективний засіб можна зробити так:

  • Перш за все, змішайте всі олії в невеликій місткості, використовуючи приблизно від 15 до 20 крапель кожної з них.
  • Вам потрібно мати поруч рослину алое, тому що вам знадобиться один або два листки, щоб витягти з них гель.
  • Змішайте олії знову разом з алое.
  • Нанесіть суміш на місце, яке потрібно обробити.

Важливість алое полягає в тому, що воно показало дуже задовільні результати при застосуванні у пацієнтів з легким псоріазом. Рівень одужання склав майже 83%!

Способи застосування

Applying hand cream.

Спосіб застосування засобу від псоріазу, який ми обговорювали, можна здійснити кількома способами. Ви можете м’яко помасажувати ділянку, щоб полегшити відчуття дискомфорту, заспокоїти шкіру і дозволити засобу краще проникнути.

Також можна використовувати компреси, змочивши їх засобом і прикладаючи на кілька хвилин до потрібних ділянок.

Якщо хочете, носіть суміш у невеликій баночці, щоб вона завжди була під рукою, якщо вона вам знадобиться поза домом. Також можна зробити своєрідний спрей. Для цього потрібно змішати інгредієнти з водою.

Олія чайного дерева

Олія чайного дерева добре відома своїми антибактеріальними властивостями. По суті, вона стала незамінною в аптечці, оскільки її можна використовувати як від прищів, так і для лікування себорейного дерматиту. Однак вона також може допомогти при псоріазі.

Хоча вищезгаданий засіб від псоріазу підходить для використання в будь-який час, використання занадто великої кількості олії чайного дерева може мати більше проблем, ніж переваг у цьому конкретному випадку. Щоб насолодитися її перевагами, рекомендується використовувати її не частіше одного-двох разів на тиждень.

Спосіб застосування: змочити ватний диск в олії, нанести на ділянку, яку потрібно обробити, і залишити на ніч. Це усуне мертві клітини, почервоніння та печіння зникнуть, а шрами, залишені псоріазом, поступово зменшаться.

Ви страждаєте на псоріаз? Ви коли-небудь пробували натуральний засіб, подібний до згаданого вище? Сподіваємося, що цей засіб від псоріазу і можливість використання олії чайного дерева допоможе зменшити дискомфорт і покращити ваш стан. Спробуйте!

Поділіться коментарем