Причина, чому не варто вбивати павуків у домі — думка ентомолога

13157

Навіть якщо ви не повноцінний арахнофоб, ваша реакція на те, що ви помітили павука, що мчить по підлозі, — це, ймовірно, деяка комбінація з крику та удару по нього найближчим черевиком. Наступного разу ви повинні просто глибоко вдихнути, нахилити капелюх і дозволити восьминогій тварині продовжувати свій веселий шлях.

594821-gettyimages-860254376-dce5c2eb9cd08a270573743e6b1e3ecb.jpg

Хоча ви, можливо, віддаєте перевагу вірі, що павуки рідко потрапляють у ваш бездоганно чистий будинок, це майже точно не так. У статті для The Conversation ентомолог Метт Бертоне і його колеги з Університету штату Північна Кароліна обстежили 50 будинків Північної Кароліни та виявили павуків у кожному з них. Правда, каже Бертоне, павуки важливі для наших внутрішніх екосистем. Оскільки вони звичайні хижаки, вони з’їдять все, що завгодно, від мертвої мухи на вашому підвіконні до комара, який планував приготувати опівнічну закуску з вашого обличчя. Іноді вони навіть їдять інших павуків. Тож, незалежно від того, чи павук просто проходить вашим будинком, чи постійно проживає у верхньому кутку вашої шафи, він безперечно працює для проживання та харчування.

Крім того, павуки у вашому домі, швидше за все, не є тими жахливо величезними екземплярами, що пожирають ссавців, що створює чудові заголовки. У своєму інвентарі Бертоне та його команда в першу чергу знайшли звичайних домашніх павуків, як-от нешкідливих павутинних павуків і льохових павуків. Хоча більшість павуків отруйні, їхня отрута часто недостатньо сильна, щоб вплинути на вас, а ікла часто занадто малі, щоб пробити вашу шкіру. І якщо ви здригаєтеся при думці про павуків, що повзають по вас, коли ви спите, пам’ятайте, що це також малоймовірно — нашого хропіння, шелесту і навіть простого дихання достатньо, щоб вони не могли продовжити розслідування.

Тому пам’ятайте, що те, що ви не бачите павуків у своєму домі, не означає, що їх там немає, а крім того, вони наполегливо працюють, щоб зробити ваш будинок місцем проживання без комах. Якщо ви все ще не можете змусити себе відпустити кого-небудь невідомо куди, подумайте про те, щоб випустити його на вулицю, де він може захистити периметр від шкідників, що переносять хвороби.

Поділіться коментарем