Як розтягнути вузьке взуття: 5 розумних порад від шевця

3197

Взуття – одна з найважливіших частин гардероба, хоча б тому, що без неї непросто ходити по вулиці. Напевно. кожна жінка має у своєму гардеробі пару-другу туфельок, які дуже гарно підходять під улюблену блузку, проте що стосується одягти їх на ногу, то це вже випробування, а піти кудись — взагалі справжнє катування. Втім, немає сенсу викидати обновку або продавати її комусь, у кого розмір меншої ноги. Сьогодні ми розповімо вам, як розтягнути навіть туфлі! Існує кілька способів.

Насамперед потрібно промочити спиртом або, на крайній випадок, горілкою все всередині самого взуття. Після того, як ви зробите цю процедуру, надягніть туфлі й постарайтеся пробути в них хоча б годину. Так, вам буде незручно, а ноги пахнутимуть огидно, але в такий спосіб вам вдасться зробити найжорсткіші ділянки вашого взуття м’якшими й податливішими.

Ще один спосіб – теплі шкарпетки та фен. Надягніть зимові шкарпетки, засуньте (навіть через силу) ноги у взуття, включіть у розетку фен і протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин обдувайте взуття гарячим повітрям. Вам буде спекотно, але заради таких гарних туфель можна і потерпіти, чи не так?

До речі, якщо взуття зроблено зі шкіри, його можна спробувати натерти касторкою і залишити так на кілька годин. Не забудьте потім ретельно витерти олію, щоб не залишилося розводів і жирних плям!

Ще один спосіб – свічки. Звичайна свічка, а точніше, її головна речовина – парафін. Натріть ваше взуття парафіном зсередини й залиште так на ніч, найкраще — на балконі. Потім ретельно змийте, щоб не залишилося воску на стінках взуття. Тепер ваші туфлі, швидше за все, ніколи не будуть вам натирати!

Існує також метод, яким користувалися раніше армійські службовці. Для цього в черевики або туфлі потрібно напхати вологого паперу і залишити там сохнути до повного висихання. Після витягніть розбухлі шматки (краще підійдуть старі газетки) паперу та викиньте, а взуття стане на пів розміру більше.

Ну і, мабуть, останній із простих способів: наберіть у герметичні пакети воду, засуньте у взуття та… поставте його у морозилку. Так, звучить (та й виглядає) дуже екстравагантно, зате стовідсотково працює. Після доби в морозилці ваше взуття буде точно на розмір більше!

За допомогою цих нехитрих лайфхаків вам більше не доведеться шкодувати про даремно витрачені гроші на нові туфлі, адже тепер ви знаєте, як, у разі чого, зробити їх зручніше і більше. Розкажіть друзям, хай вони теж знають!

Поділіться коментарем