10 фраз, які потрібно пам’ятати, коли з вами грубіянять

1446

Подивімося правді в очі: ми всі стикаємося з грубими людьми. У багатьох ситуаціях грубість абсолютно недоречна. Вона, ймовірно, заскочує вас зненацька, особливо якщо ви знаєте, що нічого не зробили, щоб її заслужити.

rude to you

Коли люди грубіянять, це, як правило, пов’язано з певною ситуацією, яка може відбуватися з ними. Це рідко буває через те, що ви щось зробили. Ви випадково опинилися на приймальному кінці неправильного висловлювання в неправильний час.

Іноді ви можете зіткнутися з людьми, які мають грубий характер. Ви можете здивуватися, дізнавшись, що вони навіть не вважають себе грубими. Адже рівень грубої поведінки визначається культурними нормами. Те, що є грубим в одній державі, може бути прийнятним в іншій.

У будь-якому випадку, якщо ви відчуваєте, що хтось грубіянить вам, ви можете придушити це в зародку за допомогою твердого, але доброзичливого висловлювання. Цей тип повідомлення є найкращим, тому що груба поведінка призведе лише до ще більш неповажної поведінки.

10 фраз, якими можна відповісти на грубість

Нижче наведено десять тверджень, які ви можете використовувати, щоб встановити свої кордони.

1. “Якщо не маєш що сказати, краще взагалі нічого не кажи”.

Це класичний спосіб, яким люди реагували на грубість протягом десятиліть, а можливо, навіть століть. Ви, напевно, чули цю фразу, коли були молодшими. Можливо, від вчителя, батьків, наставника чи іншої дорослої людини, яка мала на меті навчити вас бути ввічливими. На жаль, деякі люди забувають свої манери, ставши дорослими, і їм потрібно нагадати про цю маленьку хитрість. Яким би простим не здавалося це твердження, в більшості випадків, щойно ви нагадаєте, воно знову запам’ятається, як в дитинстві.

2. “Я не дозволяю людям так зі мною розмовляти”.

Це твердження є сильним, і може здатися таким, ніби ви лаєте людину. Ви стаєте авторитетною фігурою, кажучи їм, що ви дозволите, а чого не дозволите. Це дає їм зрозуміти, що ви цінуєте себе достатньо, щоб не мати справу з кимось, хто не поважає вас, ваші думки, позиції та/або почуття. Якщо ви робите таку заяву, переконайтеся, що ви маєте це на увазі. Якщо людина не припиняє грубіянити, обірвіть її або припиніть розмову. Це дозволить вам тримати себе в руках і дасть грубіяну зрозуміти, що ви маєте на увазі серйозні наміри.

3. “Поговорімо пізніше, коли придумаєте, як краще до мене звернутися”.

Це твердження служить декільком цілям. По-перше, це зупиняє грубіяна на його шляху. Існує невеликий шанс, що людина не усвідомлює, що поводиться різко, що змусить її звернути увагу на цю проблему. Однак більшість грубіянів знають, що вони грубі, але ви не повинні миритися з цим. Друга мета полягає в тому, що це все ще залишає двері відкритими для розмови після того, як грубіян знайде спосіб виправитися. Якщо ви підете відразу після того, як зробите цю заяву, вона буде сприйнята як належне.

3. “Вам слід переосмислити заяву, яку ви щойно зробили”.

Це тверда заява, але не конфронтаційна. Це чудовий спосіб вказати на те, що людина сказала щось не зовсім правильне. Іноді люди можуть говорити в запалі речі, яких вони не мають на увазі, або бути роздратованими, що змушує їх говорити грубо. Ця заява може допомогти їм зупинитися на мить, усвідомити, що вони спрямовують свою дратівливість не на ту людину, і змінити своє ставлення до вас. Іноді люди потребують перенаправлення.

4. “Цього разу я пропущу ваші слова повз вуха…”.

Іноді, коли люди грубіянять, найкраще, що можна зробити, це підставити іншу щоку. Це важко, але це може бути корисною практикою в певних ситуаціях. Не завжди потрібно протистояти всьому. Буде краще, якщо ви будете мудро обирати свої битви. Це твердження дозволяє вам зробити саме це, одночасно даючи людині зрозуміти, що ви знаєте про її грубість. Таким чином вона знає, що ви не дозволите їй продовжувати свою грубість, але ви також даєте людині одноразову перепустку, щоб вона могла виправитися наступного разу, коли знов розмовлятиме з вами.

5. “Я знаю, що тебе виховували краще”.

Це твердження найчастіше можна почути від дорослого, який звертається до дитини. Однак, якщо дорослий грубіянить і поводиться не по-дитячому, ви можете спробувати його на собі. Це твердження є певним ризиком. Ви можете не знати, чи була людина вихована краще, чи ні. Однак немає нічого поганого в тому, щоб мати трохи надії. До того ж це привертає увагу людини до того, що вона грубіянить, а цього може бути достатньо, щоб змінити її ставлення.

6. “Я розумію, що ви чимось засмучені, але я був би вдячний, якби ви не виливали це на мене”.

Це тверда, але надзвичайно добра заява, яку можна зробити тому, хто щойно нагрубив вам. Ви стоїте на своєму, але ви також робите так, щоб людині було комфортно і невимушено. Ви ніколи не знаєте, через що проходять люди. Ситуації можуть змусити людей поводитися так, як вони не поводилися б в іншому випадку, і змусити їх бути грубими, тому що вони не справляються зі своїми проблемами належним чином. Така заява може розбудити їх до усвідомлення того, що вони грубі, і, сподіваємось, вони змінять свою поведінку.

7. “Почнімо цю розмову спочатку”.

Ця заява опосередковано стосується грубості та дозволяє людині виправитися до того, як вам доведеться її виправляти. Це показує, що ви готові пробачити її короткочасну необережність і вдати, що нічого не сталося. Іноді люди імпульсивно говорять речі, про які швидко шкодують. Але якщо вони готові відпустити це, розмова може скластися набагато краще, ніж раніше. Це спосіб пробачити та забути, не кажучи про це прямо.

8. “Я не знаю, в чому твоя проблема, але покінчімо з цим зараз, поки все не стало ще гірше”.

Це твердження знаходиться на межі доброти. Залежно від того, як ви його скажете, воно може бути сприйняте як трохи загрозливе. Якщо ви хочете звучати доброзичливо, переконайтеся, що ви використовуєте м’якший тон, який не є агресивним у жодному разі. Ввічливість, коли ви говорите це, може мати такий самий ефект, як і агресивність. Ввічливе ставлення може запобігти суперечці або сутичці. Однак це також захищає вас, оскільки ви даєте людині зрозуміти, що вона не буде вами керувати.

9. “Вам потрібно переглянути те, як ви розмовляєте з людьми”.

Це добрий і твердий вислів, але є ймовірність, що він не дасть бажаного результату. Тому що це майже як прямий наказ, і якщо людина засмучена, вона може чинити опір цьому наказу. Звичайно, ви не це маєте на увазі, але коли людина не в тому стані, вона не мислить логічно. Сподіваюся, у вашому випадку людина зможе швидко вийти з цього стану.

10. “Ого, ти, мабуть, встав сьогодні не з тієї ноги!”

Це добрий і твердий вислів з ноткою гумору. Деякі грубі люди можуть відреагувати на цей гумор в хорошому сенсі, трохи пом’якшившись. Однак цей гумор буде сприйнятий, якщо ви скажете це доброзичливим тоном. Якщо ні, то це може звучати так, ніби ви повертаєтесь зі спірним дотепом, а це, швидше за все, ні до чого не призведе.

Кінцеві думки щодо реагування на грубість

Ми всі через це проходили. У якийсь момент свого життя ви ставали жертвою грубої людини. Це неправильно, і ніхто не повинен миритися з таким ставленням до себе. Ви повинні придушити проблему в зародку, щоб люди знали, що не можуть продовжувати таку поведінку.

Багато грубих людей використовують таку поведінку як своєрідну броню. Вони відчувають, що це допомагає їм захистити свої почуття, тому вони проявляють її так часто, як тільки можуть. На жаль, це питання, яке людина має вирішувати самостійно. Навіть якщо ви добре ставитеся до того, що вона грубіянить, вона може продовжувати так поводитися.

Однак, ви можете подивитися на світлу сторону речей і спробувати залишатися позитивним. Адже позитив породжує позитив, тож якщо ви відповісте на їхню грубість добротою, вони, можливо, змінять свої помилкові дії.

Головне, що ви не можете дозволити людині продовжувати грубіянити вам, навіть якщо вона переживає певні труднощі. Буде краще, якщо ви твердо дасте їй зрозуміти, що хочете, щоб вона припинила свою поведінку, але не треба бути при цьому грубим. Використовуючи ці тверді, але добрі висловлювання, ви можете встановити свої межі, залишаючись при цьому ввічливими з грубою людиною.

Поділіться коментарем